Αγορές: Ευμετάβλητη η διάθεση για ανάληψη κινδύνου

Ευμετάβλητη η διάθεση των επενδυτών για ανάληψη κινδύνου, όπως αναφέρει σε ανάλυσή της η Alpha Bank. Μετά τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος χθες, σημειώνονται σήμερα ρευστοποιήσεις σε επενδύσεις υψηλού κινδύνου.

Ευμετάβλητη η διάθεση των επενδυτών για ανάληψη κινδύνου, όπως αναφέρει σε ανάλυσή της η Alpha Bank. Μετά τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος χθες, σημειώνονται σήμερα ρευστοποιήσεις σε επενδύσεις υψηλού κινδύνου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Β. Κορέα θα μπορούσε να συζητήσει τον πυρηνικό αφοπλισμό στην περίπτωση που θα λάμβανε εγγυήσεις για την εδαφική της ακεραιότητα. Ανακοινώθηκε ότι τον Απρίλιο θα διεξαχθεί σύνοδος μεταξύ Ν. Κορέας και Β. Κορέας. Ο G. Cohn υπέβαλλε την παραίτησή του από οικονομικός σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ, καθώς διαφωνεί με την επιβολή δασμών σε εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Ακυρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου των ΗΠΑ με εκπροσώπους εταιριών για συζήτηση του προαναφερθέντος θέματος. Γερουσιαστής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος (C. Gardner) δήλωσε χθες ότι το Κογκρέσο έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε σειρά νομοθετικών πράξεων που θα αντιστρέφουν την απόφαση επιβολής δασμών.

Στις ΗΠΑ οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν σε μηνιαία βάση τον Ιανουάριο (-1,4%, Δεκέμβριος: 1,8%) για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2017. Σύμφωνα με την τελική μέτρηση, επιβεβαιώθηκε ότι οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατέγραψαν σε μηνιαία βάση τον Ιανουάριο υποχώρηση κατά 3,6% (εκτίμηση: -3,6%, Δεκέμβριος: 2,7%), η οποία ήταν η μεγαλύτερη από τον Ιούλιο.

Ο Πρόεδρος της Dallas Fed R. Kaplan επανέλαβε ότι υποστηρίζει τρεις αυξήσεις επιτοκίου αναφοράς το 2018. Η L. Brainard, μέλος της Fed με δικαίωμα ψήφου σε συσκέψεις FOMC το 2018, εκτιμά ότι έχει ενισχυθεί το ενδεχόμενο αύξησης του πληθωρισμού και ότι είναι κατάλληλη η σταδιακή αύξηση του επιτοκίου αναφοράς.

Στην Ευρωζώνη αναμένεται η τελική μέτρηση του ΑΕΠ δ’ τριμήνου. Στις ΗΠΑ ανακοινώνονται οι νέες θέσεις εργασίας ιδιωτικού τομέα (εκτίμηση ADP) Φεβρουαρίου και το εμπορικό ισοζύγιο Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk