Στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν εκτός από τα νέα μοντέλα που παρουσιάζουν οι εταιρείες και σε ένα φουτουριστικό όχημα που θέλει να κατασκευάσει η Volkswagen. Το όχημα έχει την ονομασία I.D Vizzion και ένα αντίγραφο του σε πραγματικό μέγεθος παρουσίασε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στον εκθεσιακό της χώρο στο σαλόνι. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο που δεν διαθέτει πεντάλ και τιμόνι.
Οι επιβάτες μπορούν να επικοινωνήσουν με τον ψηφιακό σοφέρ του οχήματος μέσω φωνητικών εντολών αλλά και χειρονομιών.

Οι επιβάτες μπορούν επίσης να συνδεθούν με τις λειτουργίες του οχήματος και μέσω οθονών που υπάρχουν στο όχημα και ενσωματώνουν επαυξημένης πραγματικότητας. Ανάμεσα στις πολλές δυνατότητες και τεχνολογίες που θα ενσωματώνει αυτό το αυτοκίνητο ξεχωρίζει αυτή της αναγνώρισης προσώπων την οποία θα χρησιμοποιεί το όχημα για να ανοίγει μόνο του τις πόρτες στον κάτοχο του οχήματος αλλά και σε όποιο άλλο άτομο καταχωρηθεί στο σύστημα αναγνώρισης. Το αυτοκίνητο θα διαθέτει ιπποδύναμη 300 αλόγων και θα έχει αυτονομία περίπου 700 χλμ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα στελέχη της Volkswagen αναφέρουν ότι δεν είναι στις άμεσες προθέσεις της εταιρείας η κατασκευή του I.D Vizzion και με δεδομένο ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για την ανάπτυξη των συστημάτων αλλά και των δοκιμών το όχημα αυτό αναμένεται να κυκλοφορεί στους δρόμους προς τα τέλη της επόμενης δεκαετίας.
Πάντως ανάλογης λογικής και τεχνολογίας αυτόνομα οχήματα σχεδιάζουν πολλές μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και start up εταιρείες.