Στο μικροσκόπιο των αρχών στις ΗΠΑ η Σωληνουργεία Κορίνθου

H Cenergy Holdings S.A θυγατρική της Viohalco και κάτοχος των μετοχών της εταιρείας Σωλεινουργεία Κορίνθου ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό για την έναρξη από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ

H Cenergy Holdings S.A θυγατρική της Viohalco και κάτοχος των μετοχών της εταιρείας Σωλεινουργεία Κορίνθου ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό για την έναρξη από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ (U.S. Department of Commerce) έρευνας για επιβολή δασμών εισαγωγής (anti-dumping duty investigation) σε σωλήνες μεγάλου διαμετρήματος (ονομαστικής διαμέτρου άνω των 16.4 ιντσών) εναντίον της Ελλάδας και πέντε ακόμη χωρών (Καναδά,
Κίνας, Ινδίας, Κορέας, Τουρκίας) βάσει σχετικών αιτήσεων που υπεβλήθησαν από έξι παραγωγούς των ΗΠΑ.
Ακολούθως ως αποτέλεσμα των αιτήσεων αυτών η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ (United States International Trade Commission, USITC) απεφάνθη ότι υπάρχει εύλογη ένδειξη ουσιώδους βλάβης ή απειλής ουσιώδους βλάβης εναντίον της εγχώριας βιομηχανίας των ΗΠΑ λόγω των εισαγωγών σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος από τις προαναφερόμενες χώρες.
Η θυγατρική εταιρεία της Cenergy Holdings, Σωληνουργεία Κορίνθου έχει υπαχθεί στην προαναφερθείσα έρευνα καθώς είναι ο μοναδικός παραγωγός σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος στην Ελλάδα.
Οπως επισημαίνει η Cenergy, κατά τη συνήθη πορεία των πραγμάτων η έρευνα αυτή θα είναιχρονοβόρα και θα χρειασθεί περισσότερο από επτά μήνες για να ολοκληρωθεί. Η CenergyHoldings θεωρεί ως πρόωρη οποιαδήποτε εκτίμηση σχετικά με την επίδραση της ανωτέρω έρευνας επί των ενοποιημένων ετησίων οικονομικών της καταστάσεων της τρέχουσας περιόδου.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk