• Αναζήτηση
 • Διεθνείς αγορές: Συνεχίζεται η υψηλή μεταβλητότητα

  Διατηρείται σχετικώς υψηλή η μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές, σύμφωνα με ανάλυση της Alpha Bank. Την τρέχουσα εβδομάδα αναμένονται οι συσκέψεις της ΕΚΤ (8/3), της Τραπέζης της Ιαπωνίας (9/3), καθώς και τα στοιχεία της αγοράς εργασίας Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ (9/3).

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Διατηρείται σχετικώς υψηλή η μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές, σύμφωνα με ανάλυση . Την τρέχουσα εβδομάδα αναμένονται οι συσκέψεις της ΕΚΤ (8/3), της Τραπέζης της Ιαπωνίας (9/3), καθώς και τα στοιχεία της αγοράς εργασίας Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ (9/3).

  Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι εκλογές στην Ιταλία δεν θα οδηγήσουν σύντομα σε σχηματισμό κυβέρνησης, με την πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα να είναι υψηλή. Στη Γερμανία αναμένεται ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας ανάμεσα σε Χριστιανοδημοκρατικό και Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

  Στην Ευρωζώνη ο δείκτης τιμών παραγωγού εμφάνισε σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο τη μικρότερη αύξηση (1,5%, εκτίμηση: 1,6%) από το Νοέμβριο του 2016. Στην Κίνα ο δείκτης Caixin PMI υπηρεσιών υποχώρησε στις 54,2 μονάδες (Ιανουάριος: 54,7, μ.ο. δώδεκα μηνών: 52,4), ωστόσο καταδεικνύει ανάπτυξη του τομέα. Ο ενοποιημένος δείκτης Caixin PMI Κίνας υποχώρησε το Φεβρουάριο στις 53,3 μονάδες από 53,7 τον Ιανουάριο (μέσος όρος δώδεκα μηνών: 52).

  Στην Ευρωζώνη αναμένονται η τελική μέτρηση του ενοποιημένου δείκτη PMI Φεβρουαρίου και ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης Sentix Mαρτίου. Στις ΗΠΑ αναμένεται ο δείκτης υπηρεσιών ISM Φεβρουαρίου

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk