Διεθνείς αγορές: Συνεχίζεται η υψηλή μεταβλητότητα

Διατηρείται σχετικώς υψηλή η μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές, σύμφωνα με ανάλυση της Alpha Bank. Την τρέχουσα εβδομάδα αναμένονται οι συσκέψεις της ΕΚΤ (8/3), της Τραπέζης της Ιαπωνίας (9/3), καθώς και τα στοιχεία της αγοράς εργασίας Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ (9/3).

Διατηρείται σχετικώς υψηλή η μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές, σύμφωνα με ανάλυση . Την τρέχουσα εβδομάδα αναμένονται οι συσκέψεις της ΕΚΤ (8/3), της Τραπέζης της Ιαπωνίας (9/3), καθώς και τα στοιχεία της αγοράς εργασίας Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ (9/3).

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι εκλογές στην Ιταλία δεν θα οδηγήσουν σύντομα σε σχηματισμό κυβέρνησης, με την πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα να είναι υψηλή. Στη Γερμανία αναμένεται ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας ανάμεσα σε Χριστιανοδημοκρατικό και Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

Στην Ευρωζώνη ο δείκτης τιμών παραγωγού εμφάνισε σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο τη μικρότερη αύξηση (1,5%, εκτίμηση: 1,6%) από το Νοέμβριο του 2016. Στην Κίνα ο δείκτης Caixin PMI υπηρεσιών υποχώρησε στις 54,2 μονάδες (Ιανουάριος: 54,7, μ.ο. δώδεκα μηνών: 52,4), ωστόσο καταδεικνύει ανάπτυξη του τομέα. Ο ενοποιημένος δείκτης Caixin PMI Κίνας υποχώρησε το Φεβρουάριο στις 53,3 μονάδες από 53,7 τον Ιανουάριο (μέσος όρος δώδεκα μηνών: 52).

Στην Ευρωζώνη αναμένονται η τελική μέτρηση του ενοποιημένου δείκτη PMI Φεβρουαρίου και ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης Sentix Mαρτίου. Στις ΗΠΑ αναμένεται ο δείκτης υπηρεσιών ISM Φεβρουαρίου

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk