• Αναζήτηση
 • Meet the Lamb

  Ενα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος στην έκθεση Food Expo.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Το δεύτερο έτος του Προγράμματος Meet the Lamb ξεκινά με δυναμική παρουσία στην κλαδική έκθεση Food Expo, από τις 10 έως τις 12 Μαρτίου στο Metropolitan Expo. Στο Hall 2, η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) θα υποδεχτεί στο περίπτερο D28-E44 τους επαγγελματίες του κλάδου παραγωγής και κρέατος.

  Στο πλαίσιο της συμμετοχής αυτής, οι επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Πρόγραμμα και τις δράσεις του, αλλά και να λάβουν τον ενημερωτικό επαγγελματικό οδηγό του Προγράμματος.
  Στους επισκέπτες θα παρουσιαστεί επίσης ο Νέος Οδηγός Κοπής Πρόβειου Κρέατος αλλά και το video του Προγράμματος, ενώ καθ’όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα υπάρχει γευσιγνωσία εδεσμάτων με πρωταγωνιστή το πρόβειο κρέας από εξειδικευμένη ομάδα σεφ.

  Ο σκοπός
  Το Μeet the Lamb είναι ένα πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Χώρες – στόχοι είναι η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία και σκοπός η ανάδειξη της ποιότητας του Ευρωπαϊκού πρόβειου κρέατος, η ευαισθητοποίηση του καταναλωτικού κοινού σχετικά με τα πλεονεκτήματα της ποιότητάς του, η αύξηση της αναγνωρισιμότητας του και κατά συνέπεια της κατανάλωσής του στις αγορές των παραπάνω χωρών.

  Το πρόβειο κρέας
  Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διατροφικής κληρονομιάς της Μεσογείου με συνέπεια τη σημαντική παραγωγή του στο Νότο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου η Ελλάδα κατατάσσεται δεύτερη καταλαμβάνοντας μερίδιο μεγαλύτερο από το 9% της συνολικής ευρωπαϊκής παραγωγής.
  Η εκτροφή αιγοπροβάτων είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στις ελλαδικές ιδιαίτερες κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες, αξιοποιώντας μεγάλες εκτάσεις ημιορεινών και ορεινών βοσκοτόπων, που διαφορετικά θα έμεναν αναξιοποίητες με συνέπεια τη σταδιακή ερήμωσή τους.

  Φυσική διατροφή και εκτατική εκτροφή
  Χάρη στην ιδιαιτερότητα των κλιματολογικών και εδαφολογικών εκτάσεων της χώρας, τα ζώα βόσκουν ελεύθερα με τη βάση της διατροφής τους να αποτελείται από χλωρά, νομευτικά χόρτα υψηλής θρεπτικής αξίας. Η πλειονότητα των βοσκήσιμων εκτάσεων στην Ελλάδα δεν λιπαίνονται και δεν ψεκάζονται με φυτοφάρμακα.
  Ο εκτρεφόμενος πληθυσμός στην Ελλάδα αποτελείται αυτόχθονες Ελληνικές φυλές και τις διασταυρώσεις αυτών των φυλών.

  Παραγωγή με εγγυήσεις

  Χάρη στη σήμανση των ζώων με πλαστικά ενώτια και ηλεκτρονικά μέσα μόλις απογαλακτιστούν, όλα τα ζώα αποκτούν έναν ατομικό μοναδικό αριθμό. Έτσι, εξασφαλίζεται η πλήρης ιχνηλασιμότητα, εφόσον ο αριθμός αυτός συνοδεύει το ζώο από την κτηνοτροφική εκμετάλλευση μέχρι το σφαγείο και στη συνέχεια μέχρι τα σημεία λιανικής πώλησης.

  Γευσιγνώστης
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk