• Αναζήτηση
 • Το νέο επενδυτικό έργο της LIDL Ελλάς στα Τρίκαλα ολοκληρώθηκε

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Οι βασικοί λόγοι που η εταιρία αποφάσισε να επενδύσει στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου ήταν καταρχάς η επέκταση της γκάμας φρέσκων προϊόντων που προσφέρει στα καταστήματά της, με αποτέλεσμα να απαιτείται περισσότερος χώρος για την αποθήκευσή τους, αλλά και η πλήρης εξασφάλιση της αλυσίδας ψύξης τους. Ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των καταναλωτών προσφέρει σε όλα της τα καταστήματα μια μεγάλη διευρυμένη γκάμα φρέσκων προϊόντων, από ψάρια, κρέας, πουλερικά, αλλά και φρέσκα φρούτα και λαχανικά για να μπορούν οι καταναλωτές κάθε μέρα να προμηθεύονται ποιοτικά και φρέσκα προϊόντα για τη διατροφή τους. Με γνώμονα λοιπόν πάντα την άρτια εξυπηρέτηση των πελατών και την πλήρη κάλυψη των αναγκών τους η εταιρία προχωρήσε στην αύξηση χωρητικότητας της αποθήκης.

  Επιπλέον η αντικατάσταση, πριν ακόμα η Ελληνική Νομοθεσία επιβάλλει τον περιορισμό / απαγόρευση χρήσης των HFC’s, των υφιστάμενων συστημάτων βιομηχανικής ψύξης στις εγκαταστάσεις της, ώστε να λειτουργούν με το πλέον φιλικό προς το περιβάλλον ψυκτικό μέσο, την αμμωνία (ΝΗ3), ήταν ακόμη ένας λόγος επέκτασης/ αναβάθμισης της αποθήκης.

  Oι ψυκτικές εγκαταστάσεις αμμωνίας έχουν κατά 15 – 20% καλύτερο βαθμό απόδοσης, απαιτούν μικρότερη κατανάλωση ενέργειας και κατά συνέπεια επιτυγχάνεται μείωση των εκπομπών CO2, γεγονός που συνάδει με την πολιτική ΕΚΕ της εταιρείας.

  Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν σε μία εν λειτουργία αποθήκη, στην οποία εργάζονται 130 συνεργάτες. Παράλληλα με τις εργασίες επέκτασης, ανακατασκευών, ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού της αποθήκης, πραγματοποιήθηκαν και εργασίες αναβάθμισης των χώρων στα γραφεία του κέντρου διανομής, με σημαντικότερο έργο εξ’ αυτών τη δημιουργία open space γραφείων.

  Η επένδυση του κατασκευαστικού έργου της αποθήκης των Τρικάλων ανήλθε
  περίπου στα 11.730.000€, ενώ η επένδυση σε εξοπλισμό ανήλθε σε περίπου 1.060.000€.

  Μία νέα, πλήρως εξοπλισμένη αποθήκη δημιουργήθηκε μετά την επέκταση της υπάρχουσας βελτιώνοντας τόσο τις καθημερινές διαδικασίες αλλά και δημιουργώντας τις πλέον κατάλληλες συνθήκες εργασίας για τους συνεργάτες.

  Πιο συγκεκριμένα οι εργασίες συνέβαλαν μεταξύ άλλων αποτελεσματικά στην αύξηση της χωρητικότητας της αποθήκης, στην ταχύτερη παραλαβή των εμπορευμάτων και στην προετοιμασία αυτών για την ταξινόμηση, στην ταχύτερη προετοιμασία των εμπορευμάτων για την αποστολή στα καταστήματα και απόθεση αυτών στις ράμπες φορτώσεων, στην καλύτερη διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών και σε μια φιλική πολιτική προς το περιβάλλον μέσω των νέων συστημάτων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης (φωτισμός LED, ψύξη /θέρμανση) και των νέων συστημάτων ψύξης.

  Ένας από τους βασικούς στόχους της εταιρίας αποτελεί η επένδυση σε τοπικό και σε πανελλαδικό επίπεδο με στόχο τόσο την τόνωση της επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία νέων άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας και φυσικά την άρτια εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

  Επισκεφθείτε μας και στο:
  www.lidl-hellas.gr
  www.facebook.com/lidlgr/
  www.twitter.com/Lidl_Hellas_
  www.instagram.com/lidl_hellas
  www.linkedin.com/company/lidl-hellas
  https://www.youtube.com/user/lidlhellas
  Snapchat: Lidlhellas

  Advertorial

  Αφιερώματα
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk