• Αναζήτηση
 • Οικογενειακός Ιατρός: Στη Ρόδο αρνούνται σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ

  Οι ιατροί της Ρόδου αρνούνται να κάνουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ για τον Οικογενειακό Ιατρό. Η απόφαση αυτή ελήφθη σε συγκέντρωση ιατρών ειδικότητας Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας και Παιδιατρικής στη στέγη του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου.

  Οι ιατροί της Ρόδου αρνούνται να κάνουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ για τον
  Οικογενειακό Ιατρό. Η απόφαση αυτή ελήφθη σε συγκέντρωση ιατρών
  ειδικότητας Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας και Παιδιατρικής στη στέγη του
  Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου.

  Οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου αναφέρουν ότι ο θεσμός του οικογενειακού ιατρού είναι σωστός. Το νέο πλαίσιο όμως -προσθέτουν- χαρακτηρίζεται από μεγάλη προχειρότητα και εξευτελιστικές αντιμισθίες. «Για μια ακόμα φορά επιχειρούν να ξεγελάσουν τους ιατρούς ώστε να ενταχθούν στο νέο σύστημα υποσχόμενοι δήθεν αποκλειστικά προνόμια, ενώ στην ουσία, οδηγούν σε κρατικοποίηση τα ιδιωτικά ιατρεία. Είναι βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρχουν πολύ σοβαρές δυσλειτουργίες στο σύστημα υγείας και για το λόγο αυτό προτρέπουμε τους συμπολίτες μας να οπλιστούν με περίσσια υπομονή λόγω των ισχυρών ανακατατάξεων που θα προκύψουν στην περίθαλψη τους», επισημαίνουν και
  σημειώνουν:

  «Τη στιγμή που μικρά νησιά είναι ορφανά από ιατρούς αποδεικνύοντας την ανεπάρκεια των κυβερνώντων να εφαρμόσουν έστω πιλοτικά νέα συστήματα σε μικρούς πληθυσμούς, αυτοί φιλοδοξούν να τα εφαρμόσουν σε μεγάλα αστικά κέντρα σκεφτόμενοι μόνο τις δαπάνες και αδιαφορώντας για τις ολέθριες συνέπειες που θα επιφέρει σε ασθενείς και ιατρικό προσωπικό».

  Οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου ενημερώνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών εναντιώνεται στο νέο θεσμό και δεν θα συνάψει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk