Κρέτσου: Τα διαρθρωτικά Ταμεία παίζουν σημαντικό ρόλο στην Ελλάδα

«Η Ελλάδα βελτίωσε την οικονομική ζωή και επίσης τη ζωή των πολιτών. Ήταν η πρώτη χώρα στην πλήρη απορροφητικότητα ευρωπαϊκών κονδυλίων μεταξύ 2007-2013 και σήμερα πιστεύω ότι είμαστε σε καλή πορεία», υποστηρίζει η η Ευρωπαία επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου.

«Η Ελλάδα βελτίωσε την οικονομική ζωή και επίσης τη ζωή των πολιτών. Ήταν η πρώτη χώρα στην πλήρη απορροφητικότητα ευρωπαϊκών κονδυλίων μεταξύ 2007-2013 και σήμερα πιστεύω ότι είμαστε σε καλή πορεία», υποστηρίζει η η Ευρωπαία επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου.

Η κ. Κρέτσου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου για τη συμβολή των διαρθρωτικών ταμείων της Ευρωπαικής Ενωσης στην ελληνική οικονομία είπε ότι, «πρώτα από όλα πιστεύω πως είναι σημαντικό να μεταφέρω ένα μήνυμα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει πάντα τον ελληνικό λαό. Ξέρουμε πολύ καλά ότι πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές και γι’ αυτό το 2015 αποφασίσαμε να λάβουμε μια σειρά μέτρων. Χάρη σε αυτά τα μέτρα, σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα βελτίωσε την οικονομική ζωή και επίσης τη ζωή των πολιτών. Ήταν η πρώτη χώρα στην πλήρη απορροφητικότητα ευρωπαϊκών κονδυλίων μεταξύ 2007-2013 και σήμερα πιστεύω ότι είμαστε σε καλή πορεία».

Πρόσθεσε όμως ότι στην Ελλάδα, «θα πρέπει να βελτιώσουμε τη διοικητική ικανότητα, να δουλέψουμε μαζί να ολοκληρώσουμε ημιτελή έργα και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση νέων έργων. Υπάρχει ένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά στην πολυπλοκότητα των νόμων, η απλοποίηση είναι το κλειδί. Δουλεύουμε με την ελληνική κυβέρνηση και τις Περιφέρειες για να βελτιώσουμε την απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων, καθώς η Ελλάδα είναι μια χώρα που τα διαρθρωτικά ταμεία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο».

Η Κορίνα Κρέτσου έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τη χώρα μας από τότε που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της Περιφερειακής Πολιτικής στην Επιτροπή Γιούνκερ. Γνωρίζει από πρώτο χέρι τι δεν έγινε αλλά και τι έγινε. Η γνώμη της είναι συνεπώς σεβαστή: «Τα τελευταία χρόνια βελτιώθηκαν πολλά πράγματα στην Ελλάδα, αλλά πολλά παραμένουν να υλοποιηθούν. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, υπάρχουν σημάδια από την αρχή του τρέχοντος έτους για την ελληνική κυβέρνηση. Είμαι αισιόδοξη και εύχομαι στην κυβέρνηση καλή τύχη», τόνισε.

Η Ευρωπαία Επίτροπος σημείωσε ότι συνεργάστηκε τα τελευταία χρόνια πολύ καλά με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση. «Δουλεύουμε πολύ καλά. Είναι ένας καλός τεχνοκράτης. Εξαιρετικός ως υπουργός Ευρωπαϊκών Κονδυλίων. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να δουλεύω με κάποιον που ξέρεις τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και κανόνες και να τους προσαρμόζει στην χώρα του. Δουλεύω με πολλούς υπουργούς στην ΕΕ και μπορώ να πω ότι είναι ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk