Ο πάγκος της με τράβηξε με την ποικιλία του και τις «πρασινάδες» του. Ολα τα μυρωδικά της εποχής, μαϊντανός, άνηθος, δυόσμος, ρόκα, σέσκουλα, βρούβες, γλιστρίδες, ολόφρεσκα, «της ώρας». Δίπλα ντομάτες, αγγούρια, μαρούλια μελιτζάνες, παντζάρια, λάχανα, καρότα, κολοκύθες. Καλλιεργεί βιολογικά όλα τα ζαρζαβατικά και τα μυρωδικά με δικούς της σπόρους. Ετσι εξηγείται η ποικιλομορφία των ζαρζαβατικών. Πρόκειται για παλιές, ντόπιες ποικιλίες. Στον Μαραθώνα το κτήμα της, το οποίο καλλιεργεί από το 2005, πιστοποιήθηκε αμέσως ως βιολογικό. «Για να παίρνεις εσύ ντομάτες και να φυτεύεις τους σπόρους στο μπαλκόνι σου, να έχεις ντοματιές». Αστειεύεται βεβαίως, αλλά με διαβεβαιώνει ότι κάποιες πελάτισσές της φύτεψαν ντομάτες και βγήκαν στο μπαλκόνι τους. «Δίνουν μικρή παραγωγή, αλλά να ξέρεις οι παλιές ποικιλίες είναι πιο προσαρμοσμένες στο περιβάλλον, αρρωσταίνουν λιγότερο και δίνουν και καλύτερα λαχανικά, μου φαίνονται πιο νόστιμα από τα άλλα».

Ασημίνα Χρυσούλα: 6979-816.685. Θα βρούμε τον πάγκο της στις βιολογικές λαϊκές της Κηφισιάς τη Δευτέρα, του Π. Ψυχικού την Τρίτη, του Χαλανδρίου την Τετάρτη, της Καισαριανής την Παρασκευή και της Βούλας το Σάββατο.