Εξι φάκελοι κατατέθηκαν στο ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες

Εληξε στις 15:00 η προθεσμία υποβολής φακέλων για τον διαγωνισμό στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τις τηλεοπτικές άδειες.Το απόγευμα της Πέμπτης η ανακοίνωση του ΕΣΡ.

Έξι είναι τελικά οι σταθμοί που κατέθεσαν φάκελο για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Κατά σειρά κατάθεσης είναι οι ΣΚΑΪ, STAR, ALPHA, ANT1, E, ενώ φάκελο στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης κατατέθηκε και από την εταιρεία «Ελληνική Τηλεοπτική Α.Ε.».

Έμεινε μία άδεια, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επαναπροκηρυχθεί.

Ο ΣΚΑΙ ήταν ο πρώτος τηλεοπτικός σταθμός που κατέθεσε αίτηση για μια από τις 7 άδειες με τους υπόλοιπους να αναμένεται να καταθέσουν τον δικό τους φάκελο σήμερα.

Το πρωί της Πέμπτης κατέθεσε αίτηση και ο τηλεοπτικός σταθμός Star, ενώ το μεσημέρι κατέθεσαν ο Alpha, ο ΑΝΤ1, το Ε και η Τηλεοπτική ΑΕ συμφερόντων Βρυώνη. Aναμένεται η κατάθεση αιτήσεων των υπολοίπων σταθμών.

Σε κάθε περίπτωση όμως δεν πρόκειται να γίνει δεκτή καμία εκπρόθεσμη αίτηση όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, κ. Ροδόλφος Μορώνης.

Επτά συνεργεία, ένα για κάθε μια από τις δημοπρατούμενες άδειες, αποτελούμενα από έναν νομικό, έναν οικονομολόγο και δύο μέλη του ΕΣΡ, θα υποδέχονται τους φακέλους.

Τα μέλη του Συμβουλίου θα βρίσκονται σε συνεχή «ανοικτή» διάσκεψη από τις 12.00 ώστε μετά την πάροδο της προθεσμίας να συνταχθεί το σχετικό πρακτικό και να επισημοποιηθεί ο κατάλογος των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί.

Καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και ώρας παραλαβής των φακέλων δεν θα επιτρέπεται η παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων στις εγκαταστάσεις του Ε.Σ.Ρ. σύμφωνα με απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου.

Μετά τις 15.00 θα γίνει ένας πρώτος τυπικός έλεγχος των δικαιολογητικών που απαιτούνται εκτός φακέλου και στη συνεχεία θα ανακοινωθούν ο αριθμός και τα ονόματα των εταιρειών, νωρίς το απόγευμα.

Η διαδικασία της αποσφράγισης θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου παρουσία όλων των αιτούντων – την κάθε αίτηση θα εκπροσωπούν δύο πληξερούσιοι- και αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο την Τρίτη 16 Ιανουαρίου.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο αναλυτικός έλεγχος των φακέλων, διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει από ενάμιση έως και 3 μήνες, όπως ανέφερε ο κ. Μορώνης. Η αποσφράγιση θα γίνει με τη σειρά που έχουν κατατεθεί οι φάκελοι, αυτό σημαίνει ότι ο πρώτος φάκελος που θα ανοίξει θα είναι αυτός του καναλιού του Φαλήρου.

Ο τελικός αριθμός των αιτούντων θα κρίνει και το επόμενο βήμα στον διαγωνισμό καθώς εάν οι ενδιαφερόμενοι είναι μόνο επτά όσες δηλαδή και οι διαθέσιμες άδειες τότε η διαδικασία σταματάει εκεί.

Εάν οι ενδιαφερόμενοι είναι λιγότεροι από επτά τότε οι εναπομείνασες άδειες θα επαναπροκηρυχθούν στο μέλλον. Στην περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι τότε θα ακολουθηθεί μια πιο περίπλοκη διαδικασία που θα περιλαμβάνει τη δημοπράτηση κάθε άδειας ξεχωριστά σε δύο φάσεις με πολλαπλούς γύρους πλειοδοσίας

Το μόνο που είναι σίγουρο αυτή την στιγμή είναι ότι τέλος Φεβρουαρίου θα σταματήσουν να εκπέμπουν τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Η επίσημη ανακοίνωση

‘Έληξε στις 15.00 της Πέμπτης, 11 Ιανουαρίου 2018, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στην διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση 7 αδειών παρόχων ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας.

Στο ΕΣΡ κατετέθησαν έξι (6) αιτήσεις από τις εξής εταιρείες:

1. Ειδήσεις Nτοτ Kομ, Ανώνυμη ραδιοτηλεοπτική και εμπορική εταιρεία παροχής πληροφοριών ενημέρωσης. (ΣΚΑΙ)

2. Νέα Τηλεόραση Α.Ε. (Star Channel)

3. Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε. (Alpha)

4. Antennα TV Α.Ε. (Ant1)

5. Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. (“E” TV)

6. Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.

Η αποσφράγιση των φακέλων των υποψηφίων θα γίνει με την προβλεπόμενη διαδικασία από την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk