• Αναζήτηση
 • Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση για πάγωμα χορήγησης ασύλου στον τούρκο αξιωματικό

  Ολοκληρώθηκε η άτυπη ακρόαση των συνηγόρων του Δημοσίου και του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες,

  Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η άτυπη ακρόαση των συνηγόρων του Δημοσίου και του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, στο πλαίσιο εκδίκασης του αιτήματος προσωρινής διαταγής αναστολής εκτέλεσης της απόφασης χορήγησης ασύλου στον πρώτο από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς, τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που έφθασε στην Αλεξανδρούπολη, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα, το καλοκαίρι του 2016.

  Η απόφαση τελικά θα εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα.

  Η διαδικασία έλαβα χώρα στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας,  ενώπιον της κυρίας Ευγενίας Μυλωνοπούλου, προέδρου του Θ’ Τμήματος του δικαστηρίου.

  Το αίτημα προσωρινής διαταγής είχε καταθέσει το ελληνικό Δημόσιο, μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους – νομικοί παραστάτες του Δημοσίου, υποστήριξαν ότι πρέπει να χορηγηθεί η προσωρινή διαταγή για λόγους δημοσίου συμφέροντος, αλλά και προκειμένου να μη διαταραχθούν οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις.

  Από την πλευρά του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, κατέστη σαφές ότι η απόφαση χορήγησης ασύλου είναι πλήρως εμπεριστατωμένη και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να ανατραπεί ενώπιον οιουδήποτε δικαστηρίου.

  Οι συνήγοροι του Τούρκου αξιωματικού τόνισαν ότι η Ελληνική πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύει ανθρώπους που καταφεύγουν σε αυτή, εξαιτίας κινδύνων για βασανιστήρια, ακόμη και της ίδιας τους της ζωής, από άλλα κράτη.

  Ο αξιωματικός επέλεξε να μην δώσει το «παρών» στη διαδικασία.

  Η συζήτηση επί της αίτησης ακυρώσεως του Δημοσίου ορίστηκε στις 15 Φεβρουαρίου.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk