Η εταιρεία Μπουτάρη μάς έχει συνηθίσει σε εξαιρετικές πειραματικές εμφιαλώσεις που συσσωρεύουν την εμπειρία ενός και πλέον αιώνα. Το σπάνιο αυτό αφρώδες με τη συνολική παραγωγή των 2.145 φιαλών παράγεται με την κλασική μέθοδο της διπλής ζύμωσης αποκλειστικά από ξινόμαυρο. Ομως εδώ η οινολογική ομάδα δεν επέλεξε σταφύλια από το φημισμένο για αυτόν τον τύπο κρασιών Αμύνταιο, αλλά από το σπουδαίο ναουσαίικο αμπελοτόπι της Φυτιάς. Μια επιλογή που δείχνει να τη δικαιώνει, καθώς το επικλινές αυτό ημιορεινό cru βάζει φίνα αρώματα φραγκοστάφυλου και φύλων ντομάτας πλάι σε αυτά του μπισκότου, αλλά και αριστοκρατική πληθωρικότητα στο στόμα.