• Αναζήτηση
  • Μανιταρόσουπα με γιαούρτι αρωματισμένο με τρούφα

    Προετοιμασία 20′, Ψήσιμο 30′, Κόστος 15 ευρώ

    Υλικά (για 6 – 8 μερίδες)

    1 κιλό διάφορα μανιτάρια* (πορτσίνι, σαμπινιόν, σιτάκε, πορτομπέλο) κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

    2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια

    1 μέτριο κρεμμύδι σε χοντρές φέτες

    1 πράσο σε χοντρές φέτες

    50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

    50 γρ. περίπου αλεύρι

    1 ½ λίτρο ζωμός λαχανικών

    80 γρ. κρασί λευκό

    300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

    3 με 4 κουτ. σούπας λάδι τρούφας (ανάλογα με το πόσο δυνατό άρωμα θέλουμε να έχει –σε σουπερμάρκετ και μπακάλικα)

    Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Διαδικασία

    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το πράσο και τις πατάτες. Τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει και σβολιάσει το αλεύρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί τον ζωμό.
    Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πολτοποιούμε στο μίξερ. Την περνάμε από ψιλή σήτα.
    Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το λάδι τρούφας μαζί με λίγο αλατοπίπερο.
    Σερβίρουμε τη σούπα και στο κέντρο κάθε πιάτου βάζουμε μία κουταλιά από το αρωματικό γιαούρτι.

    Γευσιγνώστης
    Σίβυλλα
    • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
    Helios Kiosk