• Αναζήτηση
 • Aυξημένα εισοδηματικά κριτήρια και υψηλότερο κοινωνικό μέρισμα για τις μονογονεϊκές οικογένειες

  Νέα αυξημένα εισοδηματικά κριτήρια αλλά και υψηλότερο κοινωνικό μέρισμα θα λάβουν χιλιάδες μονογονεϊκές

  Νέα αυξημένα εισοδηματικά κριτήρια αλλά και υψηλότερο κοινωνικό μέρισμα θα λάβουν χιλιάδες μονογονεϊκές οικογένειες μετά την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να προωθήσει τη θέσπιση ευνοϊκότερου συντελεστή στάθμιση που ουσιαστικά θα βελτιώνει κατά πολύ τα ισχύοντα όρια και τα ποσά που ήδη έλαβαν ή θα λάβουν. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν άγαμες (οι), χωρισμένες (οι) που έχουν την επιμέλεια των τέκνων τους.

  Για τις μονογονεϊκές οικογένειες που ήδη η αίτησή τους έχει εγκριθεί η διαδικασία θα γίνει αυτόματα και τυχόν διαφορά στο ύψος του ποσού που έχει εγκριθεί θα πιστωθεί αυτόματα σε δεύτερη πληρωμή στο λογαριασμό που έχει δηλωθεί. Για όσες οικογένειες δεν είχαν υποβάλει αίτηση γιατί πίστευαν ότι δεν είναι εντός των κριτηρίων θα μπορούν να το πράξουν έως τις 26 Δεκεμβρίου, τελευταία προθεσμία υποβολής αιτήσεων.

  Οι διαφορές στα ποσά είναι σημαντικές και αυτό διότι πλέον το προστατευόμενο τέκνο προσαυξάνει τη βάση του εισοδηματικού ορίου καθώς και του επιδόματος κατά 50% και όχι κατά 25% όπως ίσχυε με την προηγούμενη απόφαση.

  Για παράδειγμα άγαμη μητέρα με 1 προστατευόμενο τέκνο θα λάβει κοινωνικό μέρισμα αν το συνολικό της εισόδημα δεν ξεπερνά τα 13.500 ευρώ αντί για 11.250 που ισχύει σήμερα. Επίσης, το κοινωνικό μέρισμα θα ανέλθει σε 375 ευρώ αντί για 312,5 ευρώ.

  Το ίδιο συμβαίνει και με τις περιπτώσεις που στη μονογονεϊκή οικογένεια υπάρχουν 2 ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα.

  Το Βήμα παρουσιάζει τον νέο πίνακα με τα εισοδηματικά κριτήρια καθώς και τα νέα ποσά κοινωνικού μερίσματος που θα λάβουν οι μονογονεϊκές οικογένειες μόλις θεσπιστούν οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη προσαύξηση υπάρχει και στο κριτήριο των καταθέσεων.

  Νέα κριτήρια και ύψος μερίσματος για ΑΓΑΜΕΣ μητέρες και ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΕΣ (ΟΥΣ) με επιμέλεια παιδιών

  Άγαμες μητέρες ή διαζευγμένες (οι) με 1 προστατευόμενο τέκνο

  Ετήσιο πραγματικό ή ΤΕΚΜΑΡΤΟ εισόδημα

  Κοινωνικό μέρισμα

  Έως 7.500 €

  675,00 €

  7.501 έως 10.500 €

  525,00 €

  10.501 έως 13.500 €

  375,00 €

  Κριτήριο Ακίνητης Περιουσίας: Αντ. Αξία έως 135.000 €

  Κριτήριο καταθέσεων: Έως 13.500 €

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk