Στ.Χόκινγκ «H τεχνητή νοημοσύνη απειλή για την ανθρωπότητα»

Ο διάσημος Βρετανός αστροφυσικός παραχώρησε μια συνέντευξη στο γνωστό αμερικανικό περιοδικό τεχνολογίας Wired στην οποία διατύπωσε τις ανησυχίες του για την τεχνητή νοημοσύνη. «Φοβάμαι ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να καταστρέψει την ανθρωπότητα.

Κάθε δημόσια τοποθέτηση του Στίβεν Χόκινγκ αποτελεί συνήθως είδηση αφού και ο ίδιος φροντίζει κάθε φορά να κάνει κάποιες αναφορές που προκαλούν συζήτηση. Ο διάσημος Βρετανός αστροφυσικός παραχώρησε μια συνέντευξη στο γνωστό αμερικανικό περιοδικό τεχνολογίας Wired στην οποία διατύπωσε τις ανησυχίες του για την τεχνητή νοημοσύνη.

«Φοβάμαι ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να καταστρέψει την ανθρωπότητα.Οπως κάποιος δημιουργεί ιούς υπολογιστών έτσι και κάποιος μπορεί κάποια στιγμή να αναπτύξει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορεί να αυτοβελτιώνεται και αναπαράγει τον εαυτό του. Αυτό θα οδηγήσει σε μια νέα μορφή ζωής που θα εξαφανίσει τον άνθρωπο» υποστήριξε ο Χόκινγκ που τόνισε ότι πρέπει όλο και περισσότεροι άνθρωποι να ασχοληθούν με κάποιο τρόπο με την επιστήμη και ότι αν αυτό δεν συμβεί η ανθρωπότητα θα κινδυνέψει. Επίσης επανέλαβε την σταθερή του θέση ότι η μόνη λύση για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους είναι να μεταναστεύσει σε άλλους κόσμους και μάλιστα πολύ σύντομα.

Δείτε σχετικά: Οι προφητείες του Στίβεν Χόκινγκ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science