• Αναζήτηση
 • Επαναλειτουργία γραμμής Πάτρα- Σάμη- Ιθάκη από 1η Νοεμβρίου

  Με ικανοποίηση υποδέχθηκαν σε Κεφαλονιά και Ιθάκη την είδηση για την επανέναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Πάτρα.

  Με ικανοποίηση υποδέχθηκαν σε Κεφαλονιά και Ιθάκη την είδηση για την επανέναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Πάτρα.

  «Η γραμμή Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη είχε χηρέψει τα τελευταία περίπου 5 χρόνια, με κάποια μικρά διαστήματα όπου άλλη εταιρεία είχε αναλάβει την σύνδεση των νησιών μας με την Πάτρα αλλά σύντομα την εγκατέλειψε. Πήραμε ένα μεγάλο επιχειρηματικό ρίσκο αλλά η εταιρεία, όπως λέει και το όνομα της, υπηρετεί το νησί μας αλλά και την Ιθάκη. Γνώμονας μας το συμφέρον των Κεφαλλονιτών και των Ιθακήσιων» λέει στο Βήμα ο πρόεδρος της Kefalonian Lines, κ. Σπυράγγελος Λυκούδης.
  Το πρώτο δρομολόγιο θα γίνει την επόμενη Τετάρτη 1 Νοεμβρίου με το πλοίο «Νήσος Κεφαλονιά» το οποίο θα πραγματοποιεί καθημερινά ένα δρομολόγιο στη νέα γραμμή ενώ παράλληλα θα συνεχίσει να πραγματοποιεί δρομολόγια στην γραμμή Κυλλήνη-Πόρος μαζί με το «Ζάκυνθος 1», το οποίο συνδέει εκτός από την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο με την Κυλλήνη. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, στα επιχειρηματικά πλάνα της εταιρείας, βρίσκεται η απόκτηση ενός νέου πλοίου, το οποίο θα φορέσει σύντομα τα χρώματα της Kefalonian lines.
  Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη για την εξυπηρέτηση της γραμμής της Ιθάκης από Πάτρα και Κυλλήνη.
  Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Διονύσης – Χαράλαμπος Καλαματιανός, η βουλευτής Κεφαλληνίας ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας και εκπρόσωποι των εταιριών ΙONIAN GROUP και KEFALONIAN LINES.
  Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Με γνώμονα την εξυπηρέτηση των τοπικών κοινωνιών, ο κ. Κουρουμπλής πρότεινε τα δρομολόγια των δύο εταιριών να τροποποιηθούν ως εξής: Η ΙONIAN GROUP θα αναχωρεί στις 15.30 από τον Πόρο Κεφαλονιάς και η KEFALONIAN LINES θα αναχωρεί από το ίδιο λιμάνι στις 17.15.»
  Η βουλευτής και οι δυο δήμαρχοι «εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, τόσο για την πρωτοβουλία της ηγεσίας του υπουργείου να συγκαλέσει την σύσκεψη όσο και για τις προσπάθειες που κατέβαλε για να επέλθει συμφωνία μεταξύ των δύο εταιριών. Οι εκπρόσωποι των δύο εταιριών συνυπέγραψαν σχετικό πρακτικό αποδοχής των ανωτέρω τροποποιήσεων, προκειμένου να γίνει εφικτή η σύνδεση της Ιθάκης με την Πάτρα.»
  Δείτε επίσης
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk