• Αναζήτηση
 • Καταργείται η αυτοτέλεια του ΕΟΠΥΥ με προεδρικό διάταγμα

  Με την υπογραφή του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, καταργείται η αυτοτέλεια του ΕΟΠΥΥ. Ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της χώρας, υπό την ομπρέλα του οποίου λαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη περίπου 10 εκατομμύρια Έλληνες, περνά στα… χέρια του εκάστοτε υπουργού.

  Με την υπογραφή του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, καταργείται η αυτοτέλεια του ΕΟΠΥΥ.

  Ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της χώρας, υπό την ομπρέλα του οποίου λαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη περίπου 10 εκατομμύρια Έλληνες, περνά στα… χέρια του εκάστοτε υπουργού.

  Ειδικότερα, το αιφνιδιαστικό Προεδρικό Διάταγμα και ειδικότερα το άρθρο 30 αλλάζουν το διοικητικό πυρήνα του Οργανισμού, καθώς προβλέπουν τη σύσταση στην Αριστοτέλους Αυτοτελούς Τμήματος Εποπτείας και Ανάπτυξης λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ.

  Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός – γίγαντας που ιδρύθηκε το 2011, διατηρούσε τα πέντε και πλέον χρόνια λειτουργίας του τη διοικητική και οικονομική αυτοδιαχείριση του. Πλέον όμως, όλες οι αποφάσεις θα χρειάζονται υποχρεωτικά υπογραφή υπουργού.

  Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο «tanea.gr»

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk