Χτυπάει, ξανά, καμπανάκι για τις μεγάλες ελλείψεις στο αίμα

Το σοβαρό θέμα των ελλείψεων αίματος όλο το χρόνο και δη τους καλοκαιρινούς μήνες, θίγουν με επιστολή τους προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών ιατρών της Αθήνας και του Πειραιά.

Το σοβαρό θέμα των ελλείψεων αίματος όλο το χρόνο και δη τους καλοκαιρινούς μήνες, θίγουν με επιστολή τους προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών ιατρών της Αθήνας και του Πειραιά.
«Το πρόβλημα οξύνεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Υπάρχει τεράστια αναντιστοιχία ανάμεσα στις ανάγκες και στη διαθεσιμότητα αίματος διαχρονικά», αναφέρουν.
Σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς ιατρούς, τα αίτια είναι πολλαπλά: σε επίπεδο εκπαίδευσης και διαπαιδαγώγησης του πληθυσμού, καθώς και οργάνωσης, λήψης και διάθεσης των οργανωμένων τμημάτων στα δημόσια νοσοκομεία.
«Έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη την υποβάθμιση συνολικά των αιμοδοσιών τα τελευταία χρόνια και το κλείσιμο μερικών μονάδων (Νοσοκομείο Πατησίων, αιμοδοσία ΙΚΑ οδού Πειραιώς κ.λπ.) καθώς και τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού στις αιμοδοσίες που λειτουργούν», σημειώνουν. Τονίζουν δε, ότι δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία το γεγονός ότι τους καλοκαιρινούς μήνες δεν γίνονται εξορμήσεις αιμοδοσίας και το γεγονός ότι την ίδια περίοδο έχουμε αύξηση τροχαίων ατυχημάτων. Επίσης, την ίδια περίοδο πρέπει να αντιμετωπίζονται και τα προγραμματισμένα περιστατικά.
Οι νοσοκομειακοί ιατροί ζητούν:
– Να ανοίξουν όλες οι αιμοδοσίες που έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια.
– Να γίνει άμεση πρόσληψη προσωπικού όλων των κλάδων (γιατρών, νοσηλευτών, τεχνολόγων, διοικητικών), ώστε να αυξηθούν οι βάρδιες λειτουργίας για τους αιμοδότες και να υπάρχει δυνατότητα πλήρους προγράμματος εξορμήσεων όλο το χρόνο.
– Σύγχρονο εξοπλισμό, επαρκείς χώρους και κάλυψη όλων των αναγκών σε αντιδραστήρια για τις αιμοδοσίες.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk