Αποστόλου: Μας απασχολεί η επόμενη ημέρα στα Κύθηρα

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου για την πυρκαγιά

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου για την πυρκαγιά στα Κύθηρα εκτιμώντας ότι «το πρωί της Δευτέρας θα είμαστε σε θέση να πούμε ότι η δύσκολη πυρκαγιά έκανε τον κύκλο της» και πρόσθεσε ότι η νύχτα δεν θα είναι το ίδιο δύσκολη με τα προηγούμενα βράδια. «Μας απασχολεί η επόμενη ημέρα» τόνισε.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου πρόκειται για δύσκολη πυρκαγιά, η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα με την αποστολή επίγειων δυνάμεων και όλων των εναέριων μέσων.

«Οι δυσκολίες δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην κατάσβεση. Οι πυροσβέστες υπερέβαλαν των δυνάμεών τους, πιστεύουμε ότι με την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων τη νύχτα θα έχουμε ένα ευτυχές αποτέλεσμα. Το μέτωπο που μας απασχολεί περισσότερο είναι κοντά στη Μονή». Η νύχτα δεν θα είναι το ίδιο δύσκολη με τα προηγούμενα βράδια, εκτίμησε.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι σε τέτοιες καταστάσεις χρειάζεται να έχουν δημιουργηθεί τα προληπτικά βήματα που σε συνδυασμό με την κεντρική διοίκηση να έχουμε τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων δυνάμεων» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Νομίζω ότι το πρωί της Δευτέρας θα είμαστε σε θέση να πούμε ότι η δύσκολη πυρκαγιά έκανε τον κύκλο της. Μας απασχολεί η επόμενη ημέρα, θα τα εκτιμήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Πρέπει να κηρυχθούν οι εκτάσεις αναδασωτέες άμεσα» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk