Μπακαλιάρος μπριάμ

Υλικά (για 6 άτομα)

200 γρ. κολοκυθάκια, σε ροδέλες

200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

200 γρ. μελιτζάνες φλάσκες, σε ροδέλες

300 γρ. πατάτες, σε ροδέλες

150 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη, για το σερβίρισμα

30 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

300 γρ. ντομάτα, ψιλοκομμένη

30 γρ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

από 1 κ.γ. αλάτι και πιπέρι

20 γρ. πελτέ ντομάτας

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

300 ml ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου

1,5 κιλό μπακαλιάρο παστό, ξαλμυρισμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα ταψί βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον μπακαλιάρο, και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για 30 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί, ανακατεύουμε τα λαχανικά εκ νέου και προσθέτουμε τον μπακαλιάρο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.

Σερβίρουμε σε πιάτο και περιχύνουμε με ωμό ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk