Δώρα για μητέρες, μεγάλη ποικιλία χειροποίητων δημιουργιών, κεραμικά, πορσελάνες, κοσμήματα, κατασκευές από μαλλί και χαρτί, καδράκια, τσάντες, δημιουργίες με φελτ, βιβλία, αλλά και γλυκά θα είναι ορισμένα μόνο από όσα θα προσφέρονται στους επισκέπτες. Σημαντικό για το χαρακτήρα του bazaar είναι το γεγονός πως η είσοδος είναι ελεύθερη και οι τιμές είναι χαμηλές, ξεκινώντας από 1 ευρώ.
Η Ομάδα Εθελοντισμού Στήριξη ξεκίνησε στην Αθήνα, το 2011, από τρεις απoφοίτους του Κολλεγίου ΑΝΑΤΟΛΙΑ και με την πάροδο του χρόνου αγκαλιάστηκε από πολλούς εθελοντές. Επόμενό της βήμα ήταν να ιδρύσει σωματείο μη κερδοσκοπικό με την επωνυμία«Στήριξη». Από το 2011,όιπόν, υποστηρίζει άπορες, πολύτεκνες οικογένειες, που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και τις οποίες υποδεικνύει το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ).
Σήμερα υποστηρίζει 18 άπορες οικογένειες με παιδιά, τις οποίες οι εθελοντές της επισκέπτονται 5-6 φορές τον χρόνο και τους προμηθεύουν με είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα, καινούργια ρούχα, παιχνίδια και βιβλία. Παράλληλα παρέχουν στις οικογένειες ιατρική, ψυχολογική και οδοντιατρική υποστήριξη με την συνδρομή εθελοντών ιατρών, καθώς και λογοθεραπεία και κατ’ οίκον ενισχυτική διδασκαλία. Ακόμα μια δράση της ομάδας σχετίζεται με την εκπαίδευση και τη μόρφωση των νέων για ένα καλύτερο μέλλον. Σε συνεργασία με το γραφείο της Αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου Αθηναίων, στηρίζουν οικογένειες, που τα παιδιά τους παρακολουθούν το κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα για την είσοδό τους στο Πανεπιστήμιο.
Τα έσοδα από το bazaar θα διατεθούν για την στήριξη των άπορων οικογενειών και η επιτυχία του είναι καθοριστικής σημασία, λόγω του ότι η ομάδα βασίζεται αποκλειστικά σε δικούς της πόρους, που συγκεντρώνονται με τη διοργάνωση αντίστοιχων ετησίων Bazaar, και την υποστήριξη φίλων και χορηγών εταιρειών.
Ώρες λειτουργίας :
Κυριακή, 7/5 :11:00-19:00
Δευτέρα, 8/5 :10:00-18:00