Μια ταινία στη μνήμη της Μελίνας στο Μουσείο Ακρόπολης

Έναν επιπλέον λόγο έχουν να φτάσουν οι επισκέπτες ώς το Μουσείο Ακρόπολης τη Δευτέρα, ημέρα μνήμης της Μελίνας Μερκούρη. Πέρα από την ελεύθερη είσοδο, θα προβληθεί μια μίνι ταινία για τον αγώνα της πολιτικού υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Έναν επιπλέον λόγο έχουν να φτάσουν οι επισκέπτες ώς το Μουσείο Ακρόπολης τη Δευτέρα, ημέρα μνήμης της Μελίνας Μερκούρη.

Και κίνητρο δεν αποτελεί μόνο η ελεύθερη είσοδος -μέτρο που ισχύει για όλα τα μουσεία σήμερα- αλλά και η προβολή μιας ταινίας 23 λεπτών στο διάστημα από τις 10:00 έως τις 16.00 γύρω από τον αγώνα της πολιτικού υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Πρόκειται για ένα ανθολόγιο από ταινίες που αφορούν στη Μελίνα και στο θέμα του επαναπατρισμού» λέει ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης Δημήτρης Παντερμαλής, ο οποίος είχε την επιμέλεια του υλικού σε συνεργασία με τον Δημήτρη Αρβανιτάκη.

Ανάμεσα στις ταινίες από τις οποίες έγινε επιλογή είναι το ντοκιμαντέρ του BBC για την κλοπή και τη μεταφορά των Γλυπτών στη Βρετανία καθώς και σημαντικές στιγμές στο χρονικό της διεκδίκησης με πρωταγωνίστρια τη Μελίνα Μερκούρη, που ξεκίνησε τον αγώνα της επιστροφής πριν από 35 χρόνια.

Η ταινία θα προβάλλεται μόνο στο αμφιθέατρο του μουσείου και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk