Η ΓΣΕΕ στο πλευρό των εργαζομένων σε ΔΟΛ, MEGA

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της εκφράζει την αλληλεγγύη της στην ΕΣΗΕΑ, στους δημοσιογράφους και στους άλλους εργαζόμενους στον ΔΟΛ, το MEGA και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, επισημαίνοντας την «εμφανή» απειλή για την πολυφωνία και την ενημέρωση των πολιτών. Καλεί την κυβέρνηση, τις τράπεζες και όλες τις πολιτικές δυνάμεις να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες «ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτη λειτουργία των ΜΜΕ και κανείς άλλος εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του».

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της εκφράζει την αλληλεγγύη της στην ΕΣΗΕΑ, στους δημοσιογράφους και στους άλλους εργαζόμενους στον ΔΟΛ, το MEGA και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, επισημαίνοντας την «εμφανή» απειλή για την πολυφωνία και την ενημέρωση των πολιτών.

Η ΓΣΕΕ εκφράζει την συμπαράστασή της στους δημοσιογράφους που «προστίθενται στη μεγάλη λίστα της εφιαλτικής ανεργίας στη χώρα μας».

Η Συνομοσπονδία, με αφορμή τις εξελίξεις στον ΔΟΛ,το MEGA θέτει ζήτημα ελευθερίας των ΜΜΕ στην Ελλάδα και κάνει λόγο για στοχοποίηση των δημοσιογράφων από την κυβέρνηση λόγω της κριτικής που ασκούν.

«Οι εργαζόμενοι στις δύο παλαιότερες εθνικής κυκλοφορίας εφημερίδες, «Το Βήμα» και «Τα Νέα», παραμένουν 6 μήνες απλήρωτοι και με τις τράπεζες να προωθούν διαδικασίες ειδικής εκκαθάρισης για τον ΔΟΛ, ενώ απλήρωτοι και σε καθεστώς ομηρίας είναι και οι εργαζόμενοι στο MEGA» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Επίσης, η ΓΣΕΕ καλεί την κυβέρνηση, τις τράπεζες και όλες τις πολιτικές δυνάμεις, να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες «ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτη λειτουργία των ΜΜΕ και κανείς άλλος εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk