Αγροτικά μπλόκα: Κλείνουν την Αθηνών – Θεσσαλονικής για δύο ώρες

Σε πιο σκληρή στάση οδηγούνται οι αγρότες που συμμετέχουν στο μπλόκο της Νίκαιας, καθώς σύμφωνα με τις αποφάσεις τους, φαίνεται πως θα προχωρήσουν σήμερα, Σάββατο, σε συμβολικό αποκλεισμό και των δύο ρευμάτων της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης για δύο ώρες. Συνεδριάζουν οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας για τα μπλόκα που θα στηθούν από τη Δευτέρα.

Σε πιο σκληρή στάση οδηγούνται οι αγρότες που συμμετέχουν στο μπλόκο της Νίκαιας, καθώς σύμφωνα με τις αποφάσεις τους, φαίνεται πως θα προχωρήσουν σήμερα, Σάββατο, σε συμβολικό αποκλεισμό και των δύο ρευμάτων της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης για δύο ώρες.

Λίγο πριν από τον αποκλεισμό, οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν συνέλευση, όπου θα συζητήσουν θέματα για την κλιμάκωση του αγώνα τους, την πολυήμερη παραμονή τους στο μπλόκο, αλλά και το συντονισμό με άλλα μπλόκα ανά την Ελλάδα με βάση το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των αγροτών, το Σαββατοκύριακο προβλέπεται επίσης ενίσχυση του μπλόκου της Νίκαιας με νέα τρακτέρ από αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων.

Ενίσχυση μπλόκων στη Δυτ.Μακεδονία

Εν τω μεταξύ, κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας που θα πραγματοποιηθεί στις 7:30 το απόγευμα, στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι δυνάμεις της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να συναποφασίσουν και οργανώσουν τα ακριβή σημεία που θα στηθούν αγροτικά μπλόκα από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

Οι αγρότες της Καστοριάς αποφάσισαν ήδη να στήσουν το μπλόκο τους, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο Άργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο αξονα επί της Εγνατίας οδού, στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία. Η συντονιστική επιτροπή του μπλόκου διευρύνθηκε στα 15 μέλη, από 11 στις περσινές αγροτικές κινητοποιήσεις.

Οι αγρότες στο Καλονέρι Βοείου επικύρωσαν την απόφασή τους να στηθεί τη Δευτέρα το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας. Στο μεταξύ, στην περιοχή Αμυνταίου, αποφάσισαν να στήσουν μπλόκο στην παλαιά εθνική οδό Αμυνταίου-Θεσσαλονίκης, στον κόμβο Αντιγόνου, το πιο πιθανόν την ερχόμενη Δευτέρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk