Την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης μίλησε στην εκπομπή των Νότη Παπαδόπουλου και Μάκη Προβατά για την ακύρωση της συμφωνίας με τη Socar για τα σχόλια του κ. Σκουρλέτη για αυτήν. {{{ audio1 }}}

Για την ακύρωση της συμφωνίας με τη Socar για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ

«To βαθύ κράτος του ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά κέρδισε. Φεύγουν και αυτοί που είχαν τολμήσει να επενδύσουν στη χώρα. Η περίπτωση του ΔΕΣΦΑ είναι χαρακτηριστική για τον εξής λόγο: Μιλάμε για δύο σοβαρούς επενδυτές πάνω στους οποίους στηρίζεται μια ολόκληρη γεωστρατηγική προσέγγιση της Ευρώπης. Πρόκειται για μια συνολική διαχρονική στρατηγική της ΕΕ στην οποία η Ελλάδα έπαιξε έναν πολύ σημαντικό ρόλο. Αυτή στρατηγική ενεργειακή σχέση αναμφισβήτητα υφίσταται σοβαρότατους κλυδωνισμούς. Θα μας λείψουν, καθώς έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2017, 188 εκατομμύρια. Αυτά τα 188 εκατομμύρια πρέπει να βρει τρόπο η ελληνική κυβέρνηση, είτε μέσω φορολογίας ή μέσω άλλων διαδικασιών, να τα καλύψει».

Για το σχόλιο Σκουρλέτη περί αναξιοπιστίας της Socar

«Ο μη αρμόδιος, κ. Σκουρλέτης, σχολιάζει επί ενός αντικειμένου αρμοδιότητας του κ. Σταθάκη και μάλιστα με μια προσέγγιση η οποία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σχέσεών μας με ένα κράτος όπως είναι το Αζερμπαϊτζάν».