Υλικά (για 2 άτομα)

1 ώριμο αβοκάντο, καθαρισμένο

100 γρ. φέτα μαλακή + 30 γρ. επιπλέον, για το σερβίρισμα

2 φέτες προζυμένιο ψωμί, φρυγανισμένες

1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

5-6 καρύδια, την ψίχα, χονδροσπασμένα

8 ελιές μαύρες, χωρίς τα κουκούτσια, σε μικρά κομμάτια

1 λεμόνι ακέρωτο, το ξύσμα

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Χτυπάμε το αβοκάντο και τη φέτα είτε στο multi είτε με ένα ραβδομπλέντερ, μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα.
Μοιράζουμε επάνω στις φέτες του ψωμιού την πάστα του αβοκάντο, αλείφοντας με ένα μαχαίρι.

Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε την υπόλοιπη φέτα, τριμμένη, τα καρύδια, τις ελιές, το ξύσμα λεμονιού και πασπαλίζουμε με το πιπέρι.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016.