Δήμαρχος Κηφισιάς: Ανεκτίμητη η προσφορά του Π. Κουβουτσάκη

Σε ανακοίνωσή του για τον θάνατο του Παναγιώτη Κουβουτσάκη ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος αναφέρει:

Σε ανακοίνωσή του για τον θάνατο του Παναγιώτη Κουβουτσάκη ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος αναφέρει:

«Με οδύνη πληροφορηθήκαμε από την λιτή ανακοίνωση της Πινακοθήκης Κουβουτσάκη το θάνατο του ιδρυτή της Παναγιώτη Κουβουτσάκη, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016.

Η απώλεια του Παναγιώτη Κουβουτσάκη μιας αξέχαστης προσωπικότητας του Πολιτισμού, με ανεκτίμητη και πολύτιμη προσφορά στον Δήμο Κηφισιάς, αφήνει φτωχότερη την κοινωνία και στερεί από τον Δήμο μας κι εμένα προσωπικά ένα μοναδικό «συνταξιδευτή» στα μονοπάτια της Τέχνης.

Ο Παναγιώτης Κουβουτσάκης με τις δικές του δυνάμεις, στην τριαντάχρονη πορεία του ως συλλέκτης, συγκέντρωσε πάνω από 1500 έργα ζωγραφικής και γλυπτικής τα οποία μοιράζεται τα τελευταία 20 χρόνια με τους πολίτες, στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη, η οποία κοσμεί τον Δήμο μας. Δεν περιόρισε την απόλαυση της συλλογής του σε κλειστό κύκλο αλλά έφερε την Τέχνη κοντά στον απλό πολίτη, με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν προγράμματα ξενάγησης. Στον φιλόξενο χώρο της Πινακοθήκης βρήκαν στέγη πλήθος δημοτικών και άλλων εκδηλώσεων, που προάγουν τον πολιτισμό.

Υπήρξε ένας οραματιστής, ένας αγωνιστής σε θέματα Πολιτισμού. Το τελευταίο χρονικό διάστημα με συντονισμένες προσπάθειες σε συνεργασία με το Δήμο μας, αναζητούσαμε το χώρο όπου θα μπορούσε να διαμορφωθεί ως πολυχώρος πολιτισμού αλλά και εργαζόμαστε για την καθιέρωση Biennale Γλυπτικής. Όλα αυτά αποτελούν πλέον σημαντική παρακαταθήκη για το Δήμο μας αλλά και στόχους δύσκολα πραγματοποιήσιμους χωρίς την προσωπική του συμβολή.

Πάρα το σοβαρό πρόβλημα της υγείας του βρισκόταν στις επάλξεις, στους χώρους προσφοράς του, περήφανος για την πολιτιστική του «οικογένεια», την «Πινακοθήκη Κουβουτσάκη», το «Φόρουμ για την Κηφισιά» και το «θέατρο της Οίας» στην Σαντορίνη. Ο Δήμος μας θα θεσμοθετήσει βραβείο τέχνης στην μνήμη του εκλιπόντος.

Με ιδιαίτερη θλίψη για την απώλειά του, ο Δήμος Κηφισιάς κι εγώ προσωπικά εκφράζουμε στην οικογένειά του τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk