Αποκαλύψεις στην Κύπρο για τους οργανωτές του μακελειού στην Αγία Νάπα

Αναφορές για τους οργανωτές των διαδοχικών αιματηρών επιθέσεων στην Κύπρο –κυρίως στην περιοχή της Αγίας Νάπας– με συνολικά 11 νεκρούς και στις οποίες υπάρχει «εμπλοκή» Ελλήνων φέρεται να έχουν δοθεί τις τελευταίες ημέρες στις αρχές της μεγαλονήσου.

Αναφορές για τους οργανωτές των διαδοχικών αιματηρών επιθέσεων στην Κύπρο -κυρίως στην περιοχή της Αγίας Νάπας- με συνολικά 11 νεκρούς και στις οποίες υπάρχει «εμπλοκή» Ελλήνων φέρεται να έχουν δοθεί τις τελευταίες ημέρες στις αρχές της μεγαλονήσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προσδιορισθεί ονόματα ηθικών αυτουργών αλλά και μεσαζόντων στα «συμβόλαια θανάτου» και θεωρείται ιδιαίτερα πιθανόν να υπάρξουν νέες διώξεις. Και αυτό ενώ υπάρχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον…
Στις 23 Ιουνίου 2016 δολοφονήθηκε σε επίθεση σε κατάστημα της Αγίας Νάπας ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης -ασχολείτο με νυχτερινά κέντρα και καταστήματα ηλεκτρονικού τζόγου-, ένας αξιωματικός της κυπριακής αστυνομίας που ήταν προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πληροφοριών, η σύζυγός του αλλά και ένας από τους δράστες, ο 41χρονος Αλβανός Γιάνι Βόγλι που διέμενε επί σειρά ετών στην Ελλάδα. Ως συμμέτοχος στην επίθεση εξακολουθεί και αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ. ο 48χρονος αλβανός ποινικός Άλεξ Μπουρέλι που διέμενε στο Κερατσίνι.
Την 23η Ιουνίου 2012, δηλαδή ακριβώς τέσσερα χρόνια νωρίτερα, στην οδό Καταλυμάτων στην Αγία Νάπα δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ τρεις Κύπριοι και δύο Ρουμάνοι, που ήταν φρουροί του Φ. Καλοψιδιώτη. Ως δράστες συνελήφθησαν δύο Έλληνες 31 και 42 ετών που είχαν επαφές με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη. Όμως οι τότε έρευνες της κυπριακής αστυνομίας δεν είχαν εντοπίσει οτιδήποτε για τον τρόπο ανάθεσης του «συμβολαίου θανάτου», τους εντολείς, τους μεσάζοντες και άλλους. Τον Ιούνιο του 2014 είχε δολοφονηθεί και ο πατέρας του Φ. Καλοψιδιώτη.
Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται τώρα ένας Κύπριος ο οποίος θεωρείται στενός συνεργάτης δύο επιχειρηματιών που επεδίωκαν την εξόντωση Καλοψιδιώτη. Το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε θεωρηθεί ύποπτος για την επίθεση με ρουκέτα που είχε σημειωθεί εναντίον του 36χρονου επιχειρηματία Αλέξη Μαυρομιχάλη ή «Αλεξούι», που εθεωρείτο στενός φίλος του Καλοψιδιώτη, τον Φεβρουάριο του 2015 στην περιοχή του Στροβόλου στην Κύπρο. Από αυτή την επίθεση σκοτώθηκε ένα άλλο άτομο, χωρίς ωστόσο τότε να ασκηθούν ποινικές διώξεις εναντίον του συγκεκριμένου ατόμου.

Όμως στην τωρινή έρευνα φέρεται να αποκαλύπτεται ότι είχε ρόλο «μεσάζοντα» στο φονικό της 26ης Ιουνίου. Έχει αποκαλυφθεί ότι είχε υποβοηθήσει την υπόθαλψη και τη διαφυγή των αλβανών δραστών. Παράλληλα προέκυψε ότι ο ίδιος με τη συνδρομή ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου από τις φυλακές της Λευκωσίας είχε στείλει χρήματα ώστε να πληρωθούν τα εισιτήρια για να φθάσουν οι αλβανοί εκτελεστές στην Κύπρο.
Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας έχουν κατατεθεί από άλλον προσαχθέντα για συνεργασία με τους αλλοδαπούς δολοφόνους τα ονόματα εκείνων που φέρεται να υποκρύπτονται πίσω από την πολύχρονη αιματοχυσία. Εξετάζεται μάλιστα το ενδεχόμενο ο ύποπτος Κύπριος ως «μεσάζων» για την πρόσφατη πολύνεκρη επίθεση να ήταν αυτός που είχε φροντίσει με τη συνεργασία ενός 48χρονου έλληνα οργανωτή κοσμικών εκδηλώσεων να εντοπίσει τους εκτελεστές και για το μακελειό προ τετραετίας στην Αγία Νάπα.
Παράλληλα μεγάλο ζητούμενο για την κυπριακή αστυνομία είναι πλέον να στοιχειοθετήσει κατηγορίες εναντίον όλων των εμπλεκομένων κυρίως με την ανάλυση τηλεφωνικών κλήσεων και άλλα στοιχεία. Κρίσιμη θεωρείται η ανάδειξη του ρόλου αξιωματικών της κυπριακής αστυνομίας που φέρεται να είχαν «στενές σχέσεις» με τους οργανωτές των επιθέσεων και τον πόλεμο συμφερόντων.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk