Το Πολυτεχνείο Κρήτης σύμβουλος για το « Δρόμο του Μεταξιού»

Ακόμα μια επιτυχία για το Πολυτεχνείο Κρήτης και συγκεκριμένα για τα Εργαστήρια Ανάλυσης Δεδομένων, Πρόβλεψης και Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης.

Ακόμα μια επιτυχία για το Πολυτεχνείο Κρήτης και συγκεκριμένα για τα Εργαστήρια Ανάλυσης Δεδομένων, Πρόβλεψης και Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης.
O Επίκουρος Καθηγητής Γιώργος Ατσαλάκης και ο Καθηγητής- Ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης του Πολυτεχνείου Κρήτης ορίστηκαν σύμβουλοι για το « Δρόμο του Μεταξιού» στο Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο
Την προηγούμενη εβδομάδα υπογράφηκε πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (International Chamber of Commerce – ICC), Εθνική Ελληνική Επιτροπή και της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (International Chamber of Commerce – ICC) ιδρύθηκε το 1919. Σήμερα έχει υπό τη σκέπη του, εκατοντάδες χιλιάδες μέλη επιχειρήσεις και ενώσεις σε περισσότερες από 120 χώρες. Οι Εθνικές Επιτροπές συνεργάζονται με το ICC για να αντιμετωπίσουν στις χώρες τους επιχειρηματικούς προβληματισμούς και να μεταφέρουν στις κυβερνήσεις τους τις επιχειρηματικές απόψεις που διατυπώνει το ICC.
Βασική αποστολή του ICC είναι η προώθηση του ελεύθερου διεθνούς εμπορίου και των επενδύσεων, έχει δε τρεις κύριες δραστηριότητες: τη δημιουργία ρυθμιστικών κανόνων για τις περισσότερες επιχειρηματικές δραστηριότητες, την επίλυση διαφορών και την υπεράσπιση της πολιτικής του ελεύθερου και θεμιτού εμπορίου. Μια άλλη υπηρεσία είναι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Επιμελητηρίων (WCF) του ICC, το παγκόσμιο δίκτυο των εμπορικών επιμελητηρίων, που προωθεί την αλληλεπίδραση και ανταλλαγή απόψεων και βέλτιστων πρακτικών στα επιμελητήρια.
Το ICC συνεργάζεται στενά με τα Ηνωμένα Έθνη, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, τον ΟΟΣΑ και άλλα διακυβερνητικά φόρουμ, συμπεριλαμβανομένου του G8 και G20, όπου είναι η μοναδική φωνή της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας.
Η Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (ΜΠΔ) ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1984 και ήταν η πρώτη που ιδρύθηκε στην Ελλάδα με αυτό το αντικείμενο. Ο βασικός στόχος της Σχολής είναι η διεξαγωγή έρευνας στα αντικείμενα του ΜΠΔ και η καλλιέργεια στους φοιτητές ικανοτήτων και δεξιοτήτων αναγκαίων για το
σχεδιασμό δυναμικών συστημάτων παραγωγής και μάνατζμεντ προϊόντων και υπηρεσιών.
Οι δύο συνεργαζόμενοι φορείς, εντόπισαν αξιοσημείωτα πεδία συνεργασίας πάνω στους σύγχρονους «Δρόμους του Μεταξιού», και άλλες διεθνείς εξελίξεις που οδηγούν στην τροποποίηση των παραδοσιακών μεθόδων της μεμονωμένης αναπτυξιακής δραστηριοποίησης. Τα δύο Εργαστήρια θα παρέχουν συμβουλές και σημαντική βοήθεια στα παραπάνω θέματα, με αντικειμενικό στόχο την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου ανθρώπινου και υλικού πόρου, προς όφελος της χώρας.
Ως κατ΄ αρχήν και μη εξαντλητικοί προγραμματικοί άξονες συνεργασίας ορίζονται οι ακόλουθοι:
o Δρόμος του Μεταξιού (Silk Road): Ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την ανάδειξη των ευκαιριών που προκύπτουν από την πρόσφατη δημιουργία των μοντέρνων Δρόμων του Μεταξιού (θαλάσσιου, χερσαίου και ψηφιακού) οι οποίες θα συμβάλουν στην ανάπτυξη των Ελληνικών εξαγωγών και την προσέλκυση τουρισμού.
o Εκπαίδευση, Κατάρτιση, Έρευνα, Αναπτυξιακές Πρωτοβουλίες, Επιχειρηματική Ενημέρωση, κλπ.
Εκπρόσωποι – Συντονιστές από τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης ορίζονται οι Καθηγητές Γ. Ατσαλάκης και Κ. Ζοπουνίδης εξειδικευμένοι σε θέματα μάνατζμεντ και λήψης αποφάσεων.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk