Σταθάκης: Σύσφιξη σχέσεων Ελλάδας-Ιράν με στόχο επενδύσεις στην ενέργεια

Η ελληνική κυβέρνηση θα συμβάλει στη βελτίωση των σχέσεων του Ιράν, τόσο με τις υπόλοιπες χώρες τις ΕE όσο και με τις ΗΠΑ, ειδικά όσον αφορά τον τραπεζικό τομέα, το θαλάσσιο εμπόριο και τη φορολόγηση αγαθών, επισήμανε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνάντηση με τον ιρανό υφυπουργό Εξωτερικών Ματζίντ Ταχτ-ε-Ραβαντσί. Ο κ. Σταθάκης εξέφρασε ακόμη την πρόθεση της Ελλάδας να προσελκύσει επενδυτές από το Ιράν κυρίως στον τομέα της ενέργειας.

Η ελληνική κυβέρνηση θα συμβάλει στη βελτίωση των σχέσεων του Ιράν, τόσο με τις υπόλοιπες χώρες τις ΕE όσο και με τις ΗΠΑ, ειδικά όσον αφορά τον τραπεζικό τομέα, το θαλάσσιο εμπόριο και τη φορολόγηση αγαθών, επισήμανε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνάντηση με τον ιρανό υφυπουργό Εξωτερικών Ματζίντ Ταχτ-ε-Ραβαντσί, στην οποία μετείχε και ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων Λόης Λαμπριανίδης.

Ο κ. Σταθάκης εξέφρασε ακόμη την πρόθεση της Ελλάδας να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με το Ιράν, προσελκύοντας επενδυτές, κυρίως στον τομέα της ενέργειας.

Ο Ματζίντ Ταχτ-ε-Ραβαντσί, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, τόνισε ότι η επίσκεψή του αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Τεχεράνη, κατά την οποία συμφωνήθηκε ένας «οδικός χάρτης» συνεργασίας των δύο χωρών, που ανοίγει μεγάλες προοπτικές συμμαχιών μεταξύ Ιράν-Ελλάδας στον τομέα της ενέργειας, στις νέες τεχνολογίες και στον τουρισμό.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη ναυτιλία και στον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο, τομείς στους οποίους η Ελλάδα διαθέτει πολύτιμη τεχνογνωσία.

Την Τρίτη, οι Ματζίντ Ταχτ-ε-Ραβαντσί και Σταθάκης καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, παραβρέθηκαν σε συνάντηση εργασίας με έλληνες και ιρανούς επιχειρηματίες, την οποία διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk