Στις παραδοσιακά καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και στην προοπτική περαιτέρω εμβάθυνσής τους, αναφέρθηκαν Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχης Αμπτουλά μπιν Ζαγιέντ Ναχιάν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, στο μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύντομη συνομιλία τους μπροστά στις κάμερες, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου.

«Εκτιμούμε τις προσπάθειές σας», είπε ο πρωθυπουργός καλωσορίζοντας τον σεΐχη Αμπτουλά μπιν Ζαγιέντ Ναχιάν στην Ελλάδα, μία χώρα που, όπως είπε, παραδοσιακά έχει πολύ καλές σχέσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.Και συμπλήρωσε: «Ανυπομονούμε να εμβαθύνουμε αυτές τις σχέσεις».

Από τη μεριά του, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Ελλάδα τονίζοντας ότι η χώρα προχωράει στην σωστή κατεύθυνση.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η χώρα καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια και ελπίζει ότι με την από κοινού συνεργασία μπορεί να υπάρξει περαιτέρω εμβάθυνση και ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών αλλά και να αναζητηθούν και να βρεθούν νέες ιδέες για το πώς μπορούν οι δύο χώρες να διερευνήσουν επενδυτικές προοπτικές και εμβάθυνσης του μεταξύ τους εμπορίου.

Σε αυτή την κατεύθυνση, προτάθηκε η επίσκεψη επιχειρηματικής αποστολής στην Αθήνα με επικεφαλής τον Υπουργό Οικονομίας των ΗΑΕ. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός προσκλήθηκε να επισκεφθεί τα ΗΑΕ και αποδέχθηκε την πρόσκληση αυτή.