Μέριμνα για τη συνυπηρέτηση συζύγων στο Δημόσιο

Μείζον πρόβλημα για τις οικογένειες είναι το να υπηρετούν οι εργαζόμενοι σύζυγοι ή οι συμβιούντες (ζευγάρι που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης) σε υπηρεσίες του δημοσίου τομέα σε διαφορετικούς νομούς.

Μείζον πρόβλημα για τις οικογένειες είναι το να υπηρετούν οι εργαζόμενοι σύζυγοι ή οι συμβιούντες (ζευγάρι που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης) σε υπηρεσίες του δημοσίου τομέα σε διαφορετικούς νομούς. Με μια ρύθμιση που εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου για την κινητικότητα, το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης επιχειρεί να δώσει λύση.
Δίνεται η δυνατότητα συνυπηρέτησης με σύζυγο ή συμβιούντα δημόσιο υπάλληλο που υπηρετεί σε υπηρεσία άλλου νομού. Ορίζεται ότι οι αποσπάσεις διενεργούνται για δύο έτη, με δυνατότητα παράτασης έως δύο έτη, σε θέσεις που έχουν ζητήσει οι φορείς να καλύψουν με αποσπώμενους κατόπιν γνωμοδότησης της Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας.
Η απόφαση για δημόσια υπηρεσία λαμβάνεται από τους οικείους υπουργούς ή, προκειμένου για απόσπαση μεταξύ ΟΤΑ, με την έκδοση απόφασης από τα αρμόδια για τον διορισμό όργανα. Ειδικές διατάξεις περί συνυπηρέτησης, όπως η συνυπηρέτηση με ένστολο σύζυγο, διατηρούνται σε ισχύ.
Συγκεκριμένα, στο σχέδιο νόμου για την κινητικότητα το άρθρο 11 ορίζει:
«1. Επιτρέπεται, ύστερα από αίτηση, η απόσπαση για συνυπηρέτηση με σύζυγο ή συμβιούντα κατά την έννοια του άρθρου 1 του ν. 4356/2015 (ΦΕΚ Α’ 181) δημόσιο υπάλληλο που υπηρετεί σε υπηρεσία άλλου νομού, κατά προτεραιότητα εκτός νομού Αττικής. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας, η οποία γνωμοδοτεί για την κατανομή των αιτούμενων υπαλλήλων σε θέσεις αντίστοιχες των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων τους, λαμβάνοντας υπόψη τις υπηρεσιακές ανάγκες των φορέων ανά περιοχή. Οι εν λόγω υπηρεσιακές ανάγκες προκύπτουν από τα αιτήματα που αποστέλλουν οι φορείς στο πλαίσιο του ΕΣΚ. Η απόσπαση ολοκληρώνεται με την έκδοση απόφασης των οικείων υπουργών ή, προκειμένου για απόσπαση μεταξύ ΟΤΑ, με την έκδοση απόφασης από τα αρμόδια για το διορισμό όργανα.
2. Η χρονική διάρκεια της απόσπασης δεν δύναται να υπερβαίνει τα δύο (2) έτη, μετά το πέρας των οποίων απαιτείται η επανεξέταση από την Κεντρική Υπηρεσία Κινητικότητας του αιτήματος του υπαλλήλου για παράταση της απόσπασης έως δύο (2) έτη, συνεκτιμώντας τις υπηρεσιακές ανάγκες.
3. Ειδικές διατάξεις περί συνυπηρέτησης διατηρούνται σε ισχύ».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk