Η Ελλάδα στην 70ή θέση του Δείκτη Ψηφιακής Ετοιμότητας

H Ελλάδα καταλαμβάνει την 70ή θέση μεταξύ 139 χωρών στο Δείκτη Ψηφιακής Ετοιμότητας 2016 (Networked Readiness Index 2016), σύμφωνα με την έκθεση Global Information Technology Report 2016 του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ των 28.

H Ελλάδα καταλαμβάνει την 70ή θέση μεταξύ 139 χωρών στο Δείκτη Ψηφιακής Ετοιμότητας 2016 (Networked Readiness Index 2016), σύμφωνα με την έκθεση Global Information Technology Report 2016 του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ των 28.

Ο Δείκτης αξιολογεί την ετοιμότητα μιας χώρας να καρπωθεί τα οφέλη των Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και να κεφαλαιοποιήσει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται από τη ψηφιακή επανάσταση.

Ο γενικός Δείκτης περιλαμβάνει επιμέρους δείκτες σε τέσσερα πεδία: Περιβάλλον (πολιτικό, κανονιστικό, επιχειρηματικό, καινοτομικό), Ετοιμότητα (υποδομές, οικονομική προσιτότητα, δεξιότητες), Χρήση (προσωπική, επαγγελματική, κυβερνητική) και Επιπτώσεις (οικονομικές, κοινωνικές).

Tην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης κατέλαβε και φέτος η Σιγκαπούρη, ενώ δεύτερη είναι η Φινλανδία και τρίτη η Σουηδία. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Νορβηγία, ΗΠΑ, Ολλανδία, Ελβετία, Μ. Βρετανία, Λουξεμβούργο και Ιαπωνία.

Η Ελλάδα το 2015 είχε βρεθεί στην 66η θέση μεταξύ 143 χωρών, το 2014 στην 74η θέση ανάμεσα σε 148 χώρες και το 2013 την 64η θέση μεταξύ 144 κρατών.

Η γενική βαθμολογία της Ελλάδας στο Δείκτη Ψηφιακής Ετοιμότητας παρέμεινε στο 4,1 κατά τη φετινή αξιολόγηση, αντίστοιχη με τη βαθμολογία της χώρας κατά την αξιολόγηση του περασμένου έτους.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) εκτιμά ότι «τα δυσμενή στοιχεία για την Ελλάδα έρχονται να τονίσουν την επιτακτική, πλέον, ανάγκη μιας συγκροτημένης ψηφιακής στρατηγικής, μέσω της οποίας η χώρα θα ανατρέψει το σημερινό ψηφιακό έλλειμμα, αξιοποιώντας πλήρως το κύμα του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας και της κοινωνίας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk