
Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα μικρά ξενοδοχεία στην Ελλάδα; «Αφότου μετακομίσαμε οικογενειακώς στην Ελλάδα, στις αποδράσεις μας είχαμε βρει κάποια θαυμάσια μικρά καταλύματα για να μείνουμε. Ηταν μια νέα και συναρπαστική τάση: μικρά ξενοδοχεία με χαρακτήρα και γοητεία. Υπέροχα αναπαλαιωμένα ιστορικά κτίρια, παλιά οικογενειακά ακίνητα, ακόμη και κάποια νεόδμητα με πολύ προσεγμένη διακόσμηση. Παραδοσιακά, καλόγουστα, σε ύφος country, απλά με πινελιές τέχνης, πιο μοντέρνα… όλα τα είδη. Τα πρωινά που προσέφεραν εκτείνονταν από τα απολύτως απαραίτητα έως αληθινές πανδαισίες, με πολλά φρέσκα προϊόντα, σπιτικές μαρμελάδες, τοπικές σπεσιαλιτέ και χειροποίητες νοστιμιές. Γίνονταν ολοένα και πιο άνετα (εξαιρετικά στρώματα, υπέροχα μπάνια, κοινόχρηστοι χώροι που χαίρεσαι να ζεις…) και το service δεν πήγαινε πίσω (προσωπικό φιλικό και ολοένα και περισσότερο επαγγελματικό). Το μόνο πράγμα που έλειπε ήταν μια αξιόπιστη πηγή που θα βοηθούσε κάποιον να ανακαλύψει όλα αυτά τα μικρά διαμάντια».

Οπότε αρχίσατε να ασχολείστε πιο συστηματικά… «Το πρώτο βιβλίο μου (εκδόθηκε το 2002) αναπλήρωσε ακριβώς αυτό το κενό. Και δεν ήμουν η μόνη με τέτοιο ενδιαφέρον. Το βιβλίο έγινε αμέσως μπεστ σέλερ. Κάτι που είχε αρχίσει περίπου ως αστείο, ως ένα ταπεινό χόμπι, εξελίχθηκε σε αληθινό πάθος και σχεδόν σε πλήρη απασχόληση. Το πρώτο site μου βγήκε στον «αέρα» το 2004 και το δεύτερο βιβλίο μου κυκλοφόρησε το 2006. Δύο χρόνια αργότερα, ανανέωσα την ιστοσελίδα μου και το 2013 κυκλοφόρησε το τελευταίο βιβλίο μου με 222 μικρά ξενοδοχεία. Πλέον, η σελίδα μου περιλαμβάνει μια επιλογή περίπου 100 ξενοδοχείων που μπορεί να βρει κάποιος στο βιβλίο μου, καθώς και νέες ανακαλύψεις. Αυτά είναι κάποια από τα πιο καταπληκτικά μέρη όπου έχω βρεθεί».

Με ποια κριτήρια επιλέγετε τα ξενοδοχεία στον οδηγό σας; «Είμαι σίγουρα εξαιρετικά επιλεκτική αλλά δεν υπάρχει κάποια λίστα με κριτήρια. Ακολουθώ το ένστικτό μου… Η αισθητική του μέρους θέλω να με εντυπωσιάσει. Το καλωσόρισμα εκεί πρέπει να είναι ειλικρινές. Φυσικά εκτιμώ λίγη πολυτέλεια (και ποιος δεν την εκτιμά;), αλλά η καθαριότητα και η άνεση μου αρκούν. Δεν χρειάζομαι ένα πελώριο πρωινό, αλλά εκείνο που θα μου προσφέρεται θα πρέπει να είναι υγιεινό και νόστιμο. Δεν αναζητώ την τελειότητα, αλλά κάτι να μου κάνει κλικ, την προσωπική πινελιά, τον υπέροχο ιδιοκτήτη, την ειδυλλιακή τοποθεσία, τα μικρά πράγματα που κάνουν ένα ξενοδοχείο ή έναν ξενώνα να ξεχωρίζει. Και είμαι τόσο ευχαριστημένη που τα βρήκα όλα αυτά στην Ελλάδα. Αισθάνομαι προνομιούχα που έχω βρεθεί σε θέση να εξερευνήσω κάθε γωνιά αυτής της χώρας, η οποία δεν σταματά να με ενθουσιάζει».
* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ