Υλικά (για 2 άτομα)

2/3 φλ. κεχρί

αλάτι

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

2 αβγά σε θ.δ.

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

3 κ.σ. ηλιόσπορο

3-4 χούφτες τρυφερά χόρτα εποχής (σπανάκι, ρόκα, μάραθο, μυρώνια, καυκαλήθρες, σέσκουλα)
q χυμό από 1 λεμόνι

1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες

50 γρ. φέτα, τριμμένη

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι μεσαίου μεγέθους σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κεχρί για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να μυρίσει. Προσθέτουμε το διπλάσιο σε ποσότητα νερό, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά τόσο όσο να σιγοβράζει, ρίχνουμε τη 1 κουταλιά ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και κλείνουμε με το καπάκι. Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κατσαρολάκι σκεπασμένο μέχρι το σερβίρισμα.

Μελάτα αβγά. Ζεσταίνουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι και μόλις αρχίσει να βράζει βάζουμε τα αβγά, ρυθμίζοντας το χρονόμετρο στα 6 λεπτά (για αβγά μεσαίου μεγέθους).

Ζεσταίνουμεένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1 κ.σ.) και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι με τον ηλιόσπορο μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Προσθέτουμε τα χόρτα, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, ίσα ίσα να μαραθούν.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με τη σειρά το κεχρί, τα χόρτα με τον χυμό λεμονιού, το αβοκάντο και τα αβγά, καθαρισμένα και πασπαλίζουμε με τη φέτα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 17 Απριλίου 2016.