ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Χαράς ευαγγέλια στο Μαξίμου το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, όταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης

ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ | tovima.gr
Διαιτητής
Χαράς ευαγγέλια στο Μαξίμου το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, όταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης ζήτησε από στενό συνεργάτη του υπουργού Οικονομικών και του Πρωθυπουργού να μεταφέρει στο Μαξίμου την πληροφορία ότι κατά τη διάρκεια του EuroWorking Group επί της ουσίας οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι μοίρασαν στον ίδιο «καλύτερο φύλλο» από ό,τι στον Πόουλ Τόμσεν και στην Ντέλια Βελκουλέσκου.
***
Οι δυο τους επέμεναν στη λεπτομερή νομοθέτηση μέτρων αλλά συνάντησαν τοίχο. Και όπως λένε πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν, κάπως έτσι ήρθε η συμφωνία του Eurogroup το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ σε ρόλο που θύμιζε… διαιτητή σε αγώνα του Ολυμπιακού!

Πήχης
Τελικά είναι στο DNA των Συριζαίων. Δεν εξηγείται αλλιώς αφού και στα ΕΛΠΕ – σε μια εταιρεία κολοσσό για τα ελληνικά δεδομένα που λειτουργεί με αυστηρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια – έριξαν τον πήχη σε ό,τι αφορά το μορφωτικό επίπεδο των νέων προσλήψεων.
***
Για παράδειγμα, για την πρόσληψη τεχνιτών, παλαιότερα ήταν απαραίτητο πτυχίο ΤΕΙ και καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Τώρα, αρκεί το απολυτήριο Λυκείου. Βεβαίως, η εταιρεία πιστώνεται το γεγονός ότι σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς κάνει προσλήψεις.

Μεταβίβαση
Με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος διευκολύνεται και επιταχύνεται η διαδικασία μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου ζωής της International Life.
***
Εκτός από το γεγονός ότι επιτρέπεται πλέον η μεταβίβαση μέρους του χαρτοφυλακίου ζωής, η ΤτΕ θέτει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα για την ολοκλήρωση της υποβολής προσφορών ως την Παρασκευή 20 Μαΐου, και για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης ως τις 15 Ιουλίου.
***
To εν λόγω χαρτοφυλάκιο εμφανίζει «άνοιγμα» και τυχόν μεταβίβασή του θα βελτιώσει τους κεφαλαιακούς δείκτες της εταιρείας, στην οποία έχει τοποθετηθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο επίτροπος από την ΤτΕ.

Συνέδριο
Για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην Ελλάδα στις 18-20 Μαΐου το 33ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο Χρηματοοικονομικού Δικαίου που διοργανώνουν οι επιτροπές Τραπεζικού και Χρηματιστηριακού Δικαίου του Διεθνούς Δικηγορικού Συλλόγου (ΙΒΑ).
***
Το Συνέδριο απευθύνεται σε νομικούς εξειδικευμένους σε θέματα τραπεζικού και χρηματιστηριακού δικαίου. Εφέτος συμμετέχουν 247 διεθνείς δικηγορικές εταιρείες. Στην επιτροπή υποδοχής συμμετέχουν είκοσι ελληνικές δικηγορικές εταιρείες. Συντονιστής είναι ο ταμίας της Διεθνούς Επιτροπής Τραπεζικού Δικαίου του ΙΒΑ, Δημήτρης Παρασκευάς.
Ανοδική πορεία
Παρά τις οικονομικές δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος του λιανεμπορίου, τα πολυκαταστήματα Αttica κατάφεραν να διατηρήσουν σταθερή ανοδική πορεία και το έτος 2015.
***
Ο τζίρος τους έφθασε τα 158 εκατ. ευρώ και τα κέρδη ήταν ύψους 10,6 εκατ. ευρώ, ενώ το πρώτο τετράμηνο του 2016 οι πωλήσεις είναι αυξημένες κατά 8,5%.
***
Επίσης, η εταιρεία διατηρεί μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και θετικές ταμειακές ροές, ενώ έχει αυξήσει τον αριθμό των απασχολουμένων σε 2.600 άτομα, χωρίς μειώσεις αποδοχών. Ταυτόχρονα σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ που θα χρηματοδοτηθούν από ίδια κεφάλαια.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk