Με όποιο απίθανο αμπαλάρισμα κι αν επιχειρούν ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί της κυβέρνησης να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι η χώρα είναι έτοιμη να βγει από τα μνημόνια και να απογειωθεί στους αιθέρες της ανάπτυξης, η αλήθεια είναι –δυστυχώς –πολύ διαφορετική.
Τους επόμενους μήνες όλοι οι πολίτες θα νιώσουν με βάναυσο τρόπο τη φορολογική και ασφαλιστική καταιγίδα των μέτρων ύψους 5,4 δισ. ευρώ την οποία ψήφισαν με χαμόγελα και χειροκροτήματα και οι 153 της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Κι έπονται και άλλα μέτρα-φωτιά με «κόφτες» ή χωρίς, ανάλογα με τις δημοσιονομικές επιδόσεις της κυβέρνησης.
Σκληρά και αχρείαστα στην πλειονότητά τους μέτρα, αφού οφείλονται αποκλειστικά τόσο στη δίψα του κ. Τσίπρα για εξουσία όσο και στο καταστροφικό σούρσιμο της χώρας όλο το 2015. Τότε που οι συριζαίοι πίστευαν ακόμη στη βλακώδη ψευδαίσθηση ότι θα βαράνε τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές και είχαν χωρίσει τον λαό –με τη ρητορική μίσους που εκτόξευαν –σε υπερήφανους πατριώτες και προσκυνημένους γερμανοτσολιάδες.

Αντί λοιπόν ο κ. Τσίπρας να πανηγυρίζει για ανύπαρκτες επιτυχίες και να κρύβεται πίσω από αυταπάτες, είναι καιρός να κάνει το παν για να βάλει πάλι μπρος τη σκουριασμένη μηχανή της οικονομίας.

Να προωθήσει με γοργούς ρυθμούς τις ιδιωτικοποιήσεις που θα φέρουν ζεστό χρήμα στη χώρα και θα εκσυγχρονίσουν τις καταρρέουσες υποδομές δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.
Να ψηφίσει –επιτέλους –τον νέο αναπτυξιακό νόμο που θα δίνει κίνητρα σε επιχειρήσεις και να προωθήσει με συστηματικό τρόπο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και τα μεγάλα έργα.
Να ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης στο εξωτερικό για να κάνει σαφές ότι η κυβέρνηση γυρίζει την πλάτη στις ιδεοληψίες και επιστρέφει στην κανονικότητα.
Να ανοίξει διάπλατα τα σύνορα της χώρας στην καινοτομία, σε μεγάλα ξένα πανεπιστήμια και ιδρύματα έρευνας και τεχνολογίας, και να πάψει να πολεμάει σε ανύπαρκτα ιδεολογικά μέτωπα για ζητήματα (Παιδεία, συνδικαλισμός, τρομοκρατία, απελευθέρωση αγορών) που έχουν λυθεί σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες εδώ και χρόνια.
Τίποτε απ’ όλα αυτά όμως δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν αν ο κ. Τσίπρας δεν αντιμετωπίσει πρώτα τα στοιχειώδη και αυτονόητα: να μην υπάρχουν στο Υπουργικό Συμβούλιο απηνείς διώκτες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, να μην αυξάνεται εν μιά νυκτί από το 26% στο 29% ο φόρος στις επιχειρήσεις και να μην παραμένει κλειστή για 55 ημέρες η σιδηροδρομική γραμμή που μεταφέρει εμπορεύματα από την Ελλάδα στην Ευρώπη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ