Από τη Θήρα το μάθημα

«ΣΚΟΠΟΣ μας δεν είναι ο πρωταθλητισμός στο νησί μας αλλά μέσω μιας ισχυρής ομάδας να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν πιο πολλά παιδιά στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στο βόλεϊ.

Από τη Θήρα το μάθημα | tovima.gr
«ΣΚΟΠΟΣ μας δεν είναι ο πρωταθλητισμός στο νησί μας αλλά μέσω μιας ισχυρής ομάδας να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν πιο πολλά παιδιά στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στο βόλεϊ. Μαζί με την τρίτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας γυναικών ο ΑΟ Θήρας καμαρώνει για τα 150 κορίτσια του, ηλικίας 7-14 ετών, στην κατηγορία παγκορασίδων και ακόμη πιο μικρών. Τίτλος και αμοιβή της προσπάθειάς μας και το ότι δύο μικρές αθλήτριές μας προσκλήθηκαν στην προεθνική ομάδα παγκορασίδων»…
nnn
ΑΥΤΗ είναι η αθλητική και κοινωνική, συνάμα, ταυτότητα του ΑΟ Θήρας – συλλόγου με ζωή μόλις τεσσάρων ετών – όπως τη συνοψίζει ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Γ. Σπυριδάκης. Αλλά το «μάθημα» από την παγκόσμιας φήμης Σαντορίνη έχει και άλλα στοιχεία που αξίζει να γίνουν γνωστά και να εκτιμηθούν δεόντως. Η προσπάθεια δεν στηρίζεται στη γενναιοδωρία κάποιου ή κάποιων μεγαλομετόχων.
nnn
ΟΙ δαπάνες καλύπτονται από τις προσφορές εύπορων επιχειρηματιών αλλά και πολλών άλλων. Αρκεί να σημειωθεί ότι η μεγάλη ομάδα είναι υποχρεωμένη να κάνει στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 15 ταξίδια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Ανδρο.
nnn
ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ μετακίνησης είναι το μεγάλο άγχος όλων των ομάδων της νησιωτικής Ελλάδας. Ειδικότερα στις Κυκλάδες, για τη Σύρο, με τη συμπρωταγωνίστρια του ανδρικού πρωταθλήματος βόλεϊ ομάδα του Φοίνικα και την ομάδα γυναικών βόλεϊ του Πανναξιακού αξιοσύστατη και γνωστή. Μια και ο λόγος για τη Σαντορίνη, να προσεχθεί ότι απασχολείται με την προπόνηση δωδεκαμελής ομάδα τεχνικών. Οκτώ προπονητές – που ταυτόχρονα έχουν και ρόλο παιδαγωγού για τα τμήματα υποδομής, τις ακαδημίες.
nnn
ΟΙ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, παρά τις ευνόητες γεωγραφικές δυσχέρειες, παρουσιάζουν σημαντικό και πολυσχιδές αθλητικό έργο. Πέραν της πετόσφαιρας, που έχει την ξέχωρη θέση της στα πανελλήνιας εμβέλειας δρώμενα, αξιόλογη δραστηριότητα παρουσιάζεται και σε άλλα αθλήματα. Αξίζει ιδιαίτερη μνεία στη συριανή υδατοσφαίριση π.χ. με άξονα τον αντιπρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Δημήτρη Γρυπάρη, που προετοιμάζεται με περισσή φροντίδα για το 13ο Διεθνές Κύπελλο ομάδων εθνικών εφηβικών (θεσμό 14 ετών που φέρει το όνομα του πρώτου προέδρου της ΔΟΕ, μεγάλου έλληνα της Ευρώπης Δημητρίου Βικέλα).
nnn
Γενέτειρά του η πρωτοπολιτεία των Κυκλάδων Ερμούπολη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk