Κομισιόν: Βελτιώθηκε τον Απρίλιο το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα

Βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Απρίλιο δείχνει ο σχετικός δείκτης (Economic Sentiment Indicator, ESI), που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο δείκτης αυξήθηκε στις 90,3 μονάδες από 90,1 μονάδες τον Μάρτιο. Βελτίωση κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη και την ΕΕ ύστερα από τρεις πτωτικούς μήνες.

Βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Απρίλιο δείχνει ο σχετικός δείκτης (Economic Sentiment Indicator, ESI), που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο δείκτης αυξήθηκε στις 90,3 μονάδες από 90,1 μονάδες τον Μάρτιο.

Βελτίωση κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη και την ΕΕ ύστερα από τρεις πτωτικούς μήνες.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης της Ευρωζώνης ανήλθε στις 103,9 από τις 103,0 μονάδες του Μαρτίου και στην ΕΕ ενισχύθηκε κατά 0,5 της μονάδας στις 105,1 μονάδες.

Η αύξηση του δείκτη στην Ευρωζώνη οφείλεται στη βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης καθώς και της εμπιστοσύνης στους τομείς των υπηρεσιών και των κατασκευών.

Η εμπιστοσύνη στον βιομηχανικό τομέα κατέγραψε μικρή άνοδο, ενώ επιδεινώθηκε ελαφρά στο λιανικό εμπόριο.

Μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης, ο ESI αυξήθηκε σημαντικά στην Ιταλία (+4,4) και την Ολλανδία (+1,9), κατέγραψε μικρή βελτίωση στη Γερμανία (+0,4) ενώ υποχώρησε στην Γαλλία (-1,0) και την Ισπανία (-0,8).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk