Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ρόδου: Θα προχωρήσει η επένδυση στα Αφάντου

Η επένδυση στο γκολφ Αφάντου θα προχωρήσει κανονικά προς όφελος του συνόλου της ροδιακής κοινωνίας, τονίζουν, σε κοινή τους δήλωση, οι βουλευτές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Σαντορινιός, Δ. Γάκης και Ηλ. Καματερός. Οι ίδιοι επισημαίνουν πως «η άμεση και επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού, θέτει τέλος στην παραπληροφόρηση και στην «κοντόφθαλμη» και εν μέρει αντιφατική αντίδραση της αντιπολίτευσης για το θέμα».

Η επένδυση στο γκολφ Αφάντου θα προχωρήσει κανονικά προς όφελος του συνόλου της ροδιακής κοινωνίας, τονίζουν, σε κοινή τους δήλωση, οι βουλευτές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Σαντορινιός, Δ. Γάκης και Ηλ. Καματερός.

Οι ίδιοι επισημαίνουν πως «η άμεση και επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού, θέτει τέλος στην παραπληροφόρηση και στην «κοντόφθαλμη» και εν μέρει αντιφατική αντίδραση της αντιπολίτευσης για το θέμα».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, «η πράξη της αναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου, ουδόλως θέτει σε αμφισβήτηση το σύνολο του εγχειρήματος για το οποίο η κυβέρνηση έχει αναλάβει τη δέσμευση να υλοποιήσει και τούτο διότι η κήρυξη αρχαιολογικού χώρου δεν συνεπάγεται την ταυτόχρονη απαγόρευση δόμησης, αλλά την παρακολούθηση των εργασιών από την αρχαιολογική υπηρεσία, όροι που ούτως ή άλλως είχαν τεθεί κατά την έγκριση του ΕΣΧΑΔΑ από αρχαιολογικής πλευράς […] Η κήρυξη του εν λόγω αρχαιολογικού χώρου σε καμία περίπτωση δεν στοχεύει στην ακύρωση του επενδυτικού προγράμματος του ΤΑΙΠΕΔ, αντιθέτως βελτιώνει το θεσμικό πλαίσιο της τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή».

«Η κυβέρνηση, με την απαιτούμενη σοβαρότητα» αναφέρουν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «αποδεικνύει έμπρακτα την αποφασιστικότητά της να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της για την επένδυση στο «Γκόλφ Αφάντου», που θα το αναδείξει σε σημαντικό αναπτυξιακό πόλο της Ρόδου».

«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τη Δωδεκανησιακή κοινωνία, ότι η επένδυση στο «Γκολφ Αφάντου» θα προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις με τη σωστή διαδικασία, με περιβαλλοντική ευαισθησία και σεβασμό στην ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού. Η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, θα γίνει με όρους βιωσιμότητας, με τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και προς όφελος του συνόλου της Ροδιακής κοινωνίας» καταλήγουν στη δήλωσή τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Στο Πόρτο – Beverly – Χέλι… Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι λέει ότι αυτό εδώ θα είναι το καλοκαίρι των ολόχρυσων, άκρως εντυπωσιακών πλωτών βασιλείων, των ελικοπτέρων... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk