Ανακαλύπτει σιγά-σιγά αλλά σταθερά τη μεσογειακή διατροφή και τα δείπνα του Επίκουρου η Ντέλια Βελκουλέσκου και τη M. Δευτέρα το βράδυ έκλεισε άρον-άρον τις διαπραγματεύσεις στο Hilton και το έριξε έξω με την παρέα της. Δείπνο σε ένα από τα πιο ακριβά εστιατόρια, το γνωστό από τους εφοπλιστές και κοσμικούς «Δουράμπεης» στο Νέο Φάληρο. Οπως έλεγε και ο Επίκουρος ο ηδονιστής (αρχαίος φιλόσοφος, γεννηθείς το 341 π.Χ. στη Σάμο), για να απολαύσεις ένα καλό δείπνο με οψάριον και ρόκα, πρέπει επί δέκα ημέρες να τρως ψωμί και να πίνεις νερό. Η Ντέλια, ρουμανικής καταγωγής, μεγαλωμένη στα σχολεία του Τσαουσέσκου (και έχει μάθει από μικρή τι εστί μπομπότα), χριστιανή ορθόδοξη, προφανώς θα νήστευε Μεγαλοβδόμαδα και πήγε να απολαύσει καλαμαράκια, καραβιδόψιχα και χταποδάκι καθώς και την περίφημη σαλάτα από αποφλοιωμένες ντομάτες, μαρούλι, ραπανάκια και καυτερές πιπεριές του γνωστού αυτού εστιατορίου, μετά τις ατέρμονες διαπραγματεύσεις με τους Ευκλ. Τσακαλώτο, Γ. Σταθάκη και Γ. Κατρούγκαλο. Και προφανώς θα έχει διαβάσει καλά τον Επίκουρο, αφού έκανε πράξη και ένα άλλο απόφθεγμά του: «Θα πρέπει να βρούμε με ποιον θα φάμε και θα πιούμε, πριν βρούμε τι θα φάμε και θα πιούμε…». Ετσι πήρε μαζί της την κολλητή της, Βουλγάρα Ιβα Πέτροβα (πρώην μεταφράστρια του Τόμσεν που ξέρει λίγα ελληνικά για να της επεξηγεί τι εστί «χταποδάκι στα κάρβουνα») και όλο το team του κουαρτέτου, περιλαμβανομένου και του Ιρλανδού Ντέκλαν Κοστέλο. Στου Δουράμπεη βρήκαν την ευκαιρία να συζητήσουν άφοβα την πορεία των διαπραγματεύσεων, χωρίς τον φόβο των υποκλοπών και των WikiLeaks.

Tο Μαξίμου ανακαλύπτει τα… Holmes

Ξαφνική ροπή προς τον τρυφηλό βίο ή γνώση ότι επέρχεται συμφωνία που επιτρέπει στους πρωταγωνιστές της «μάχης» να ξαποστάσουν; Ο,τι και να ‘ναι, εντύπωση προκάλεσε η εμφάνιση με αέρα νικητή την περασμένη Παρασκευή στη ρεσεψιόν του πολυχώρου Wellbeing Holmes του κολλητού (από τα χρόνια των καταλήψεων) του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και διευθυντή του γραφείου του Δ. Τζανακόπουλου. Ο κ. Τζανακόπουλος (από την «παρέα» του Μαξίμου) ζήτησε να πληροφορηθεί για τα πακέτα που προσφέρονται σε αυτό το γυμναστήριο, εφάμιλλο των αντίστοιχων πολυχώρων του εξωτερικού καθώς περιλαμβάνει πισίνα, σάουνα, υδρομασάζ, ξεχωριστή πτέρυγα για… spa και αναζωογόνηση, ενώ προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα ατομικών προπονήσεων υπό την επίβλεψη πεπειραμένων γυμναστών και γυμναστριών. Την κρυφή γοητεία της μπουζουαρζίας είχε ανακαλύψει, σας πληροφορώ, εδώ και ενάμιση χρόνο, αμέσως δηλαδή μετά τον θρίαμβο της πρώτη φορά Αριστεράς και την εγκατάστασή του στο ΥΠΕΞ με καλό μισθό και ο εξάδελφος του πρωθυπουργού Γ. Τσίπρας. Μετά τον αγώνα της Αριστεράς ο εξάδελφος γύρισε χωρίς χρονοτριβή το κουμπί. Ο Γ. Τσίπρας τιμά δεόντως τα προγράμματα ατομικών προπονήσεων, τα οποία πέραν της μίνιμουμ συνδρομής των 1.000 ευρώ ετησίως κοστίζουν περί τα 500 ευρώ για κάθε δίμηνο. Βέβαια ποιος είπε ότι δεν χρειάζονται Διαύγεια πρόσωπα που βρίσκονται σε θέσεις κύρους και που χειρίζονται τις σχέσεις της χώρας με το Ιράν (λόγου χάριν) και με άλλους «συμμάχους». Και για να γυρίσουμε στην εποχή του Επίκουρου, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, «νους υγιής εν σώματι υγιεί».
Η ετοιμότητα του Μητσοτάκη

Σε πλήρη ετοιμότητα, εάν κληθεί και αν το απαιτήσουν οι περιστάσεις, να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης. Αλλωστε, όπως λέει, έκανε το Συνέδριο της ΝΔ, ό,τι είχε εξαγγείλει για τις πρώτες 100 ημέρες της προεδρίας του το έκανε και ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο της προετοιμασίας «Προετοιμαζόμαστε τώρα για τα άλλα», λέει σε συνεργάτες του και με τη φράση «άλλα» όλοι κατάλαβαν. Αν και ο προγραμματισμός αποτελεί έναν μαραθώνιο, αυτός σκοπεύει να κινηθεί ταχύτητα σε δρόμο ημιαντοχής. Οσον αφορά τις κυβερνητικές προθέσεις, πιστεύει ότι η κυβέρνηση τα έχει όλα συμφωνήσει και το θέμα είναι εάν θα τα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή και αν ψηφιστούν σκοπεύει να τα εφαρμόσει.

«Οχι, ρε π…»!

Αυτοί οι «εθνοπατέρες» του ΣΥΡΙΖΑ δεν λένε να αντιληφθούν ότι μπροστά στα μικρόφωνα πρέπει να είναι πάντα προσεκτικοί διότι ενίοτε είναι ανοιχτά και ακούγονται. Ετσι την πάτησε και ο «συριζαίος» πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής Μ. Μπαλαούρας, ο οποίος όταν τελείωσε η ακρόαση των φορέων για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και ανακοινώνοντας τη λήξη της συνεδρίασης δίνοντας ραντεβού για την Πέμπτη 5 Μαΐου 2016 ακούστηκε να μονολογεί: «Οχι, ρε π…»! Για κακή του τύχη το μικρόφωνο δεν ήταν κλειστό (για την ακρίβεια δεν το είχε κλείσει ο ίδιος) με αποτέλεσμα να ακουστεί. Πάντως στα πρακτικά δεν θα καταγραφεί.
Τασία, να ζητήσεις συγγνώμη
Και ξαφνικά εκεί που η Τασία Χριστοδουλοπούλου απολάμβανε το καφεδάκι της καπνίζοντας αρειμανίως και συνομιλώντας με έναν σύντροφό της βουλευτή, εισβάλλει στο καφενείο της Βουλής ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Καρτσιώτης. Και αμέσως της λέει με έντονο ύφος: «Να του ζητήσετε τώρα συγγνώμη, ακούς, συγγνώμη». Η Τασία (η αλήθεια να λέγεται τα έχασε) δεν γνώριζε γιατί και από ποιον να ζητήσει συγγνώμη, ενώ όταν βρίσκεται σε αμήχανη θέση αρχίζει και χαμογελά. Ο κ. Καρτσιώτης της έδειξε την οθόνη της τηλεόρασης που εκείνη την ώρα μετέδιδε την ομιλία του Τάσου Γιαννίτση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής: «Να του ζητήσεις συγγνώμη, τώρα. Πόσους αγώνες κάνατε τότε εναντίον του και εναντίον του Ασφαλιστικού του Γιαννίτση και τώρα τον φέρατε στη Βουλή;» της είπε, αφήνοντας την Τασία με το στόμα ανοιχτό. Η αλήθεια όμως είναι ότι τον κ. Γιαννίτση τον προσκάλεσε στη Βουλή το Ποτάμι (μάλιστα ο Στ. Θεοδωράκης εν συνεχεία συνομίλησε και φωτογραφήθηκε μαζί του) και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά τι σημασία έχει; Οι Συριζαίοι κάπως φοβούνται τον κ. Καρτσιώτη. Ολοι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα θυμούνται (Οκτώβριος 20015) τότε που ο βουλευτής του ΚΚΕ έδωσε μια σπρωξιά στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Κριτσέλη σε έναν καβγά του ΚΚΕ με τη Χρυσή Αυγή, όταν αυτή πήγε να του πει να μην τους… δίνει θάρρος.
Οι γραβάτες μέσα, οι ανάπηροι έξω
Κουβάλησαν ολόκληρη διμοιρία των ΜΑΤ, έκλεισαν την κεντρική είσοδο της Βουλής με ασπίδες, δεν επέτρεπαν την είσοδο ούτε σε βουλευτές (από τη Βασ. Σοφίας) μόνο και μόνο για να εμποδίσουν μια ομάδα συνανθρώπων μας (ίσως οι πιο αδικημένοι από την κρίση) να εισέλθουν στη Βουλή και να καταθέσουν τα αιτήματά τους. Η Πολιτεία έδειξε για άλλη μια φορά το σκληρό της πρόσωπο. Αντιθέτως αυτή τη φορά έβαλαν τις «γραβάτες» μέσα στη Βουλή (Β. Αλεξανδρής, Β. Κροκίδης, Γ. Καββαθάς, Τάσος Γιαννίτσης κ.ά.) για να μιλήσουν στην αρμόδια επιτροπή που συζητούσε το Ασφαλιστικό. Ο Βαγγέλης Μπούτας, πρώην βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής αγροτών, δεν προσήλθε με γραβάτα, αλλά είπε στους Συριζαίους ίσως το πιο ωραίο: «Αποσύρετε το νομοσχέδιο για να μπορέσουν οι χριστιανοί βουλευτές να πάνε στα χωριά τους. Αν δεν το κάνετε, δεν θα μπορέσετε να πατήσετε…».