Χάνει τον έλεγχο ο Αλ. Τσίπρας

Σε κατάσταση απώλειας του ελέγχου βρίσκεται, όπως μαθαίνω ο Πρωθυπουργός. Τα πράγματα εξελίσσονται με

Χάνει τον έλεγχο ο Αλ. Τσίπρας | tovima.gr
Σε κατάσταση απώλειας του ελέγχου βρίσκεται, όπως μαθαίνω ο Πρωθυπουργός. Τα πράγματα εξελίσσονται με ταχύτατους ρυθμούς αλλά ερήμην του. Ούτε διαπραγματεύεται πλέον, όπως λέει και ένας παλαιός φίλος του και υποστηρικτής του, ούτε όμως ελέγχει το κόμμα του: «Φοβάμαι ότι θα οδηγήσει την χώρα σε περιπέτειες», λέει χαρακτηριστικά. Η κατάσταση έχει τόσο πολύ εκτραχυνθεί που φθάνει στο σημείο να δηλώνει ακόμα και ο Γ. Κατρούγκαλος… κομμουνιστής, η ταξική και η πολιτική θέση του οποίου προδίδεται από τα ρούχα του (και την εν γένει συμπεριφορά του).
Η αγωνία των βουλευτών προ του μνημονίου

Υπάρχουν δύο κατηγορίες βουλευτών που αγωνιούν. Οι μεν κυβερνητικοί για το πώς θα ξαναπάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες μετά τα δύο μνημόνια που έφερε η κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας, βλέπετε, είχε υποσχεθεί για να κερδίσει τις εκλογές ότι θα «σκίσει τα μνημόνια» και «θα τα καταργήσει μ΄ένα νόμο». Η οργή του κόσμου εναντίον τους είναι πλέον δεδομένη, δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα στους δρόμους χωρίς αστυνομική συνοδεία. Να σκεφτείτε ότι τη Δευτέρα που άρχισε η συζήτηση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ουδείς συριζαίος βουλευτής σήκωνε το τηλέφωνό του. Ακόμα και αυτοί που υποτίθεται ότι ανήκουν στον σκληρό πυρήνα της Αριστεράς, στους λεγόμενους 53. Να πάρτε για παράδειγμα την Βασιλική Κατριβάνου, η οποία σήκωσε το τηλέφωνό της κατά τύχη. Οταν ρωτήθηκε ποια στάση θα ακολουθήσει στην ψήφιση του νομοσχεδίου απάντησε: «Τώρα απογειώνομαι, δεν μπορώ να μιλήσω». Μια μικρή παύση και εν συνεχεία η διευκρίνιση: «Βρίσκομαι σε αεροπλάνο δεν θέλω να μιλήσω, απογειώνομαι σας λέω…» και έκλεισε το τηλέφωνο.
***
Η δεύτερη κατηγορία βουλευτών είναι αυτοί της αντιπολίτευσης και κυρίως οι γαλάζιοι. Αυτοί μπορούν να πηγαίνουν ακόμα στις εκλογικές τους περιφέρειες, αλλά είναι υποχρεωμένοι να δίνουν και απαντήσεις στα ερωτήματα «γιατί δεν κάνετε κάτι για να φύγουν;» ή «πότε θα φύγουν, κατάστρεψαν τον τόπο;» ή «γιατί δεν τους διώχνετε;» και πολλά άλλα τέτοια. Η οργή του κόσμου χτύπησε πλέον κόκκινο.
Ο Γολγοθάς των φόρων
Και πώς να μην χτυπήσει; Οσοι μπήκαν τελευταίως μέσα στο TAXIS για να συμπληρώσουν την φορολογική τους δήλωση τους ήρθε κεραμίδα στο κεφάλι βλέποντας να έρχονται ποταμοί φόρων. Εχει αλλάξει βλέπετε έκτακτη εισφορά, δεν είχε γίνει τότε η παρακράτηση με αποτέλεσμα οι φόροι να εμφανίζονται περισσότεροι. Κάποιοι μάλιστα αρχίζουν να αισθάνονται ότι τους έρχεται εγκεφαλικό όταν διαβάσουν την υποσημείωση: «Η περίπτωσή σας είναι πολύ σπάνια». Δηλαδή σαν να σου λέει ότι φάνηκες… βλάκας! Και τώρα πλήρωσε και πάλι πλήρωσε…
Ποιος πληρώνει την φρουρά;

Ας επανέλθω στους κυβερνητικούς βουλευτές που δεν μπορούν πλέον να βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους, χωρίς φρουρά, φοβούμενοι την κατακραυγή του κόσμου. Το ερώτημα είναι ποιος πληρώνει αυτή την φρουρά; Η απάντηση είναι απλή: Οι φορολογούμενοι! Δηλαδή οι φορολογούμενοι είναι εξοργισμένοι με τους κυβερνητικούς βουλευτές, αλλά πληρώνουν την ασφάλεια των κυβερνητικών βουλευτών για να τους προστατεύσουν από τους φορολογούμενους! Θέλετε ένα παράδειγμα; Οπως πρώτοι πληροφορηθήκατε από τον ΒΗΜΑτοδότη, τον Αλ. Φλαμπουράρη φρουρούν 80 αστυνομικοί. Και τι νομίζετε ότι συμβαίνει όταν ο κ. Φλαμπουράρης θελήσει να πάει μια βόλτα έως το εξοχικό του στην Αίγινα; Πηγαίνουν και οι αστυνομικοί μαζί του, για να τον φυλάνε. Και ποιος πληρώνει τη μετακίνηση των αστυνομικών του κ. Φλαμπουράρη; Ο υπουργός Επικρατείας; Οχι βεβαίως. Πληρώνουν οι φορολογούμενοι. Και για του λόγου το αληθές σας παραθέτω σχετικό κυβερνητικό έγγραφο το οποίο αναφέρει το εξής απίστευτο: «Τη ανάγκη πραγματοποίησης δαπάνης ύψους 2.550,00 ευρώ για την υπηρεσιακή μετακίνηση της προσωπικής ασφαλείας του υπουργού Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου από την Αθήνα στην Αίγινα (αριθμός δέσμευσης ΚΑΕ 0719:ΑΔ3»). Και πιο κάτω το ίδιο έγγραφο αναφέρει: «Εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους 2.550,00 ευρώ για την πληρωμή ισόποσων δαπανών σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του πολιτικού γραφείου του υπουργού Επικρατείας…». Κατ΄επέκταση δηλαδή των φορολογούμενων.
Το διπλό μνημόνιο κάνει κακό τις… σούβλες

Θυμάστε πέρυσι τι είχε γίνει το Πάσχα στα στρατόπεδα. Σούβλισαν 2.000 αρνιά με εντολή του υπουργού Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένου για να φάνε, όπως έλεγε, ένα πιάτο φαγητό όσοι δεν είχαν να φάνε. Και έγινε ένα πανηγυράκι, πρώτου μεγέθους, με βιολιά και με νταούλια, με τους συριζαίους να χορεύουν από στρατόπεδο σε στρατόπεδο και να φαίνονταν χαρούμενοι αφού πλησίαζαν οι εκλογές. Εφέτος όμως τα πράγματα άλλαξαν. Ούτε σούβλες, ούτε αρνιά, ούτε τσούγκρισμα αβγών και πολύ περισσότερο ούτε χοροί αλλά ούτε και νταούλια. Τα μνημόνια που τσεκουρώνουν μισθούς και συντάξεις και φέρνουν φόρους που οι ίδιοι συμφώνησαν ισοπέδωσαν τα πάντα. Σου λένε, να ανοίξουμε τα στρατόπεδα και να μπει ο κόσμος μέσα και να έχουμε άλλα προβλήματα; Αφήστε που ορισμένοι για να δικαιολογηθούν για το μη σούβλισμα εφέτος των αρνιών, έλεγαν ότι τέτοιου είδους φιέστες γίνονταν επί χούντας. Αλλά πρόλαβαν και τις έκαναν και αυτοί πέρυσι επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Το Αγιο Φως έρχεται

Παρά ταύτα το πρωθυπουργικό αεροπλάνο θα φέρει το Μ.Σαββάτο το Αγιο Φως από τους Αγίους τόπους. Μόνον που η συνοδεία θα είναι εφέτος περιορισμένη. Από την κυβέρνηση θα είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών (και από τους ελάχιστους θρησκευόμενους Συριζαίους) Ι. Αμανατίδης και από τη ΝΔ ο Αθ. Μπούρας. Ηθελε, μου λένε να πάει και ο Ν. Κοτζιάς, αλλά η συμμετοχή του δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.
Το ΔΝΤ φέρνει καούρες

Αν ανατρέξετε στα social media για τον Φραγκίσκο Κουντετάκη, θα βρείτε διθυράμβους για τον «Κρητικό στο τιμόνι της Δημοσιονομικής Πολιτικής» ή «τριαντάρηδες από την Κρήτη κόντρα στους τεχνοκράτες των Βρυξελλών» κτλ. Σας πληροφορώ ότι γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής που είχε ταχθεί εναντίον του ΔΝΤ, γράφοντας συχνά για τους λανθασμένους υπολογισμούς που έχει, πήγε στο Άμστερνταμ στο Eurogroup μαζί με τον Ευ. Τσακαλώτο. Και ουδείς του έδωσε σημασία. Πήγε μου είπε να τα πει ένα χεράκι στους γραφειοκράτες του ΔΝΤ, αλλά κανείς δεν τον άκουσε και γύρισε στεναχωρημένος και με… στομαχόπονο.

Η Ζωή και τα αποθεματικά
Όταν προ μηνών (επί προεδρίας Ν. Βούτση) ξεσπούσε ένας ακόμα «καβγάς» με την προκάτοχό του Ζωή Κωνσταντοπούλου σχετικά με τα αποθεματικά της Βουλής των Ελλήνων και την άρνησή της να τα διαθέσει, όπως της ζητούσε επί των ημερών της η κυβέρνηση Τσίπρα, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τι θα συμβεί στο μέλλον. Πολλοί είχαν θεωρήσει ότι θέμα αποθεματικών της Βουλής δεν υφίστατο μετά και την υπογραφή της συμφωνίας -υποτίθεται ότι οι «έκτακτες συνθήκες», τις οποίες η ίδια η κυβέρνηση διαμόρφωσε με την «περήφανη διαπραγμάτευση» που κατέληξε στην τραγωδία του δημοψηφίσματος και του τρίτου μνημονίου, εξέλιπαν. Τώρα, μαθαίνω μέσω αρμοδίων διαρροών, ότι τα αποθεματικά της Βουλής, ύψους 67 εκατ. ευρώ, πήραν τον δρόμο τους για τον ειδικό λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως και των νοσοκομείων, του ΟΑΕΔ και του ΕΟΠΥΥ, από τον οποίο επίσης ζητήθηκαν. Δεν σας κρύβω ότι η ατμόσφαιρα θυμίζει λίγο το ζοφερό 2015, άσε που προσφάτως ο επικεφαλής του ESM Kλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει οριακή ρευστότητα. Τι συμβαίνει τελικώς; Πάντως από την πλευρά Βούτση διαρρέονταν ότι η απόφαση να μεταφερθούν τα αποθεματικά της Βουλής στην ΤτΕ είναι προς το συμφέρον της, αφού αν είχε συναινέσει πέρυσι το καλοκαίρι η προκάτοχός του, η Βουλή θα είχε κερδίσει 1,5 εκατ. ευρώ από τις αποδόσεις των επιτοκίων.
Τώρα η Βουλή μένει με 10 εκατ. ευρώ στο αποθεματικό της. Όσον αφορά την Ζωή Κωνσταντοπούλου με το που έγινε γνωστή η πληροφορία έγραψε κατά την προσφιλή της μέθοδο στο twitter: «Τα αποθεματικά-ταμειακά διαθέσιμα της Βουλής είναι για την κοινοβουλευτική λειτουργία του πολιτεύματος, όχι για τα δόντια Κυβ/σης-δανειστών». Και φαντάζομαι ότι έπεται συνέχεια…
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk