Ελληνικά Καλώδια: Συμφωνία υψηλών προδιαγραφών στη Γερμανία

Η γερμανική εταιρεία Tennet διαχειρίστρια συστημάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας ανέθεσε στον όμιλο Ελληνικά Καλώδια την εκτέλεση δύο έργων «με το κλειδί στο χέρι».

Η γερμανική εταιρεία Tennet διαχειρίστρια συστημάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας ανέθεσε στον όμιλο Ελληνικά Καλώδια την εκτέλεση δύο έργων «με το κλειδί στο χέρι» (turnkey projects) για τον σχεδιασμό, παραγωγή, εγκατάσταση και υποθαλάσσια προστασία υποβρύχιων συστημάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας για τη σύνδεση των υποσταθμών των υπεράκτιων αιολικών πάρκων Borkum Riffgrund II και Trianel Borkum στη Βόρεια Θάλασσα.
Ειδικότερα, οι συμβάσεις που ανατέθηκαν στην Ελληνικά Καλώδια αφορούν τον «με το κλειδί στο χέρι» σχεδιασμό, παραγωγή, εγκατάσταση και υποθαλάσσια προστασία και θέση σε λειτουργία τριών συστημάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας με υποβρύχια καλώδια εναλλασσόμενου ρεύματος ονομαστικής τάσης 155 Kv, με μόνωση εξωθημένου διασταυρωμένου πολυαιθυλενίου (XLPE). Τα έργα περιλαμβάνουν εγκατάσταση υποβρύχιων καλωδίων υψηλής τάσης 155 kV συνολικού μήκους 24 χιλιομέτρων.
Τα εν λόγω σύνθετα τριπολικά υποβρύχια καλώδια με μόνωση XLPE και με ενσωματωμένες δύο οπλισμένες μονάδες οπτικών ινών των 24 ινών έκαστη θα παραχθούν από την Ελληνικά Καλώδια στο εργοστάσιό της θυγατρικής της εταιρείας Fulgor, στην Κόρινθο, ενώ οι εργασίες εγκατάστασης είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν το 2018.
Όπως αναφέρεται, η Fulgor διαθέτει εγκαταστάσεις και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας που επιτρέπουν την παραγωγή και την πραγματοποίηση δοκιμών υποβρυχίων καλωδίων σε μεγάλα, συνεχόμενα μήκη, με απουσία ή με τον ελάχιστο αριθμό εργοστασιακών συνδέσμων.
Τα τελευταία χρόνια, η Ελληνικά Καλώδια αναπτύσσει τεχνολογικά προηγμένα καλώδια με τεχνογνωσία που εκτείνεται σε υποβρύχια καλώδια υψηλής τάσης και καλώδια υπερύψηλής τάσης, καθώς και σε υποβρύχια καλώδια οπτικών ινών.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk