ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Ο Δημήτρης Μάρδας είναι γνωστός για αυτά που λέει και ξεπερνούν τη λογική, όπως για τους σύρους επενδυτές πρόσφατα ή τα 400 εκατ. ευρώ πέρυσι που τα βρήκε καθ’ οδόν από το κανάλι στο γραφείο. Τώρα όμως το τερμάτισε!

ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ | tovima.gr
Τοποθέτηση…
 • Ο Δημήτρης Μάρδας είναι γνωστός για αυτά που λέει και ξεπερνούν τη λογική, όπως για τους σύρους επενδυτές πρόσφατα ή τα 400 εκατ. ευρώ πέρυσι που τα βρήκε καθ’ οδόν από το κανάλι στο γραφείο. Τώρα όμως το τερμάτισε!
 • Μιλώντας στο Βερολίνο την περασμένη Τρίτη, στο πλαίσιο επιχειρηματικού συνεδρίου που διοργάνωσε το «Economist», είπε ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα με τα capital controls στην Ελλάδα. Οπως εξήγησε, η επιχειρηματική κοινότητα εξυπηρετείται(!) και οι συνταξιούχοι μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά τις συναλλαγές τους, επομένως η κατάσταση είναι «αντιμετωπίσιμη».
…και σκεπτικό
 • Ως εδώ ας πούμε ότι καλά τα λέει, αν στόχος της κυβέρνησης είναι η χώρα και η οικονομία να σέρνονται. Ελα όμως που συνέχισε το σκεπτικό του λέγοντας ότι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι ένα επενδυτικό σοκ άνω των 100 δισ. ευρώ ως το 2022 (!) με την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων.
 • Ποιος, μα ποιος ξένος επιχειρηματίας θα φέρει τα χρήματά του στην Ελλάδα για να επενδύσει σε μια χώρα που έχει capital controls και η κυβέρνηση δεν βιάζεται για την άρση τους, αφού η κατάσταση είναι «αντιμετωπίσιμη», σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. υφυπουργού Εξωτερικών; Ποιος;
Ο επενδυτής…
 • Και μέσα στον κακό χαμό, μια ΕΠΕ έκανε πρόταση εξαγοράς για το εργοστάσιο της ΕΒΖ στις Σέρρες, το οποίο είναι κλειστό από το καλοκαίρι του 2014 προσφέροντας συμβολικό τίμημα.
 • Πρόκειται για τη Royal Sugar ΕΠΕ που ανεδείχθη σημαντικός πελάτης της ΕΒΖ τον τελευταίο χρόνο, η οποία με ανακοίνωσή της δηλώνει έτοιμη να στηρίξει την τοπική κοινωνία και οικονομία, διασφαλίζοντας τουλάχιστον 120 θέσεις μόνιμης εργασίας και 60 εποχιακές.
…το ακίνητο…
 • Ομως οι κακές γλώσσες λένε πως το ενδιαφέρον έχει προκληθεί λόγω της θέσης του εργοστασίου (βρίσκεται πάνω στον δρόμο Θεσσαλονίκης – Σερρών) και την προοπτική να αξιοποιηθεί επενδυτικά το ακίνητο.
 • Σύμφωνα δε με ορισμένες πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης της Royal ΕΠΕ είχε ενδιαφερθεί στο παρελθόν για την αγορά του Πανσερραϊκού, αλλά το εγχείρημα δεν προχώρησε, καθώς η εγγυητική είχε κάποια προβληματάκια.
…και τα ερωτήµατα
 • Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν δύο ερωτήματα: πρώτον, δεν υπάρχει σε εξέλιξη κάποιος διαγωνισμός και δεύτερον αν ολοκληρωθεί η μεταβίβαση, δεν θα λειτουργεί το εργοστάσιο αυτό ανταγωνιστικά απέναντι στο μοναδικό εν λειτουργία εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ;
24ωρο γκισέ
 • Στον εκσυγχρονισμό των εναλλακτικών δικτύων της, συμπεριλαμβανομένων των ΑΤΜ και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, προχωρεί η Eurobank. Στόχος του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας Φωκίωνα Καραβία είναι ο πελάτης να μπορεί ανά πάσα στιγμή να εξυπηρετηθεί σαν να βρίσκεται σε κατάστημα.
 • Με τα νέα σύγχρονα ΑΤΜ που θα αντικαταστήσουν όλα τα παλιά σε βάθος διετίας, οι συναλλασσόμενοι θα κάνουν online συναλλαγές, κάτι που ήδη γίνεται σήμερα σε μόλις 66 σημεία. Για παράδειγμα, μία κατάθεση σε ATM θα πιστώνεται την ίδια στιγμή στον λογαριασμό, ακόμη και αν είναι αργία ή μη εργάσιμη, 24 ώρες το 24ωρο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk