Συνάντηση Κουντουρά-Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού

Την ανάγκη άμεσης εκκένωσης του λιμανιού του Πειραιά και των νησιών του Αιγαίου από πρόσφυγες συζήτησαν μεταξύ άλλων η υπουργός Τουρισμού κυρία Ελενα Κουντουρά στη συνάντηση εργασίας με τη Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) στις 6 Απριλίου.

Την ανάγκη άμεσης εκκένωσης του λιμανιού του Πειραιά και των νησιών του Αιγαίου από πρόσφυγες συζήτησαν μεταξύ άλλων η υπουργός Τουρισμού κυρία Ελενα Κουντουρά στη συνάντηση εργασίας με τη Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) στις 6 Απριλίου.
Στη συνάντηση εξετάστηκαν θέματα, όπως το μεταναστευτικό και οι συνεχιζόμενες αρνητικές επιπτώσεις του σε επίπεδο χώρας και τοπικών προορισμών, το άνοιγμα νέων αγορών για τον ελληνικό τουρισμό σε Μέση Ανατολή και Ασία, καθώς και σειρά νέων διμερών πρωτοβουλιών του υπουργείου με γειτονικές χώρες.
Η ΓΕΠΟΕΤ επανεπιβεβαίωσε την πρόθεση του κλάδου των τουριστικών γραφείων και τουριστικών λεωφορείων να στηρίξει απόλυτα κάθε εθνική προσπάθεια και να συμβάλει με καινοτόμες προτάσεις στη διεύρυνση του περιεχομένου και της διάρκειας του τουριστικού προϊόντος της χώρας, ενδεικτικά μέσω της επαναφοράς των «πράσινων» και «λευκών» εβδομάδων κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα το οποίο σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία όταν εφαρμόστηκε.
Ωστόσο εκφράστηκαν διαμαρτυρίες για τη μη έγκαιρη έναρξη του διευρυμένου ωραρίου στους βασικούς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας, όπως συνέβη την προηγούμενη χρονιά, κάτι που ο κλάδος θεωρούσε δεδομένο ότι θα επαναληφθεί. Επίσης υπογραμμίστηκε η ανάγκη να πραγματοποιηθεί μία ολοκληρωμένη μελέτη για την αποτελεσματική διαχείριση των ροών των επισκεπτών κρουαζιέρας στην περιοχή της Ακρόπολης, στη βάση των προτάσεων της Ομοσπονδίας, όπως και το νέο, ιδιαίτερα δεσμευτικό καθεστώς κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων που εξυπηρετούν επιβάτες κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά.

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα EDEN
Εν τω μεταξύ σε συνάντησή της με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κυρία Βούλα Πατουλίδου, η κυρία Κουντουρά συζήτησε δράσεις για την προώθηση των ελληνικών προορισμών και του βιώσιμου τουρισμού μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος EDEN (Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας). Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών, μη παραδοσιακών και μη ανεπτυγμένων που αναπτύσσονται τουριστικά σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. Από το 2007, έχουν βραβευθεί 6 ελληνικοί προορισμοί: Φλώρινα, Γρεβενά, Λέσβος, Σέρρες, Δελφοί και Μαραθώνας.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk