ΕΤΕ: Εγκρίθηκε από τις τουρκικές αρχές η πώληση της Finansbank

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινωςε ότι η Εποπτική Αρχή των Τουρκικών Τραπεζών (BRSA) ενέκρινε την πώληση του 99,81% των μετοχών της Finansbank A.S. στην Εθνική Τράπεζα του Κατάρ (QNB).

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινωσε ότι η Εποπτική Αρχή των Τουρκικών Τραπεζών (BRSA) ενέκρινε την πώληση του 99,81% των μετοχών της Finansbank A.S. στην Εθνική Τράπεζα του Κατάρ (QNB).
Υπενθυμίζεται ότι η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται επίσης και σε άλλες εγκρίσεις ρυθμιστικών αρχών, και συγκεκριμένα στην έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Τουρκίας, της Επιτροπής της Τουρκικής Κεφαλαιαγοράς και του Τουρκικού Υπουργείου Οικονομικών.
Μήνυμα της διοίκησης
Σε μήνυμά του προς το προσωπικό του ομίλου ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λ. Φραγκιαδάκης σημειώνει πως «τους τελευταίους μήνες ολοκληρώσαμε πολλές ενέργειες: την Συνολική Αξιολόγηση, την αύξηση του μετοχικού μας κεφαλαίου, την επικαιροποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσής μας, την πώληση της Finansbank».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «όλα αυτά μας θωράκισαν κεφαλαιακά, αναμφίβολα όμως αλλάζουν και την σύνθεσή μας. Είναι αναγκαίο λοιπόν, και πρέπει αυτή την ανάγκη να την δούμε σαν ευκαιρία, να αναδείξουμε και να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις δυνατότητές μας».
Ο κ. Φραγκιαδάκης κάνει γνωστό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός προγράμματος εθελουσίας εξόδου, κατ΄ εφαρμογήν των δεσμεύσεων που περιλαμβάνονται στο πλάνο αναδιάρθρωσης της τράπεζας.
Το στρατηγικό σχέδιο
Επιπλέον, αναφέρεται σε λειτουργική αναδιάταξη του ομίλου, με στόχο να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματικός και να αυξήσει την ισχύ του.
«Το στρατηγικό μας σχέδιο αξιοποιεί τα βασικά μας ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα (υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια, ισχυρή ρευστότητα, ηγετικό όνομα), και μας εξοπλίζει για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της νέας εποχής. Στόχος είναι να θωρακίσουμε την ηγετική μας θέση, να πρωτοστατήσουμε σε ενεργητικό και κερδοφορία, και να ανοικοδομήσουμε την Τράπεζα ως έναν αποτελεσματικό, πελατοκεντρικό και καινοτόμο οργανισμό» τονίζει σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ.
Όπως παρουσιάζει στο προσωπικό της τράπεζας, οι πυλώνες του στρατηγικού του σχεδίου της διοίκησής της είναι τέσσερις:
«Πρώτον, η βελτίωση της παραγωγικότητας. Θέλουμε να αυξήσουμε την αποδοτικότητα του λειτουργικού μας μοντέλου, να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες μας και να χαμηλώσουμε το κόστος μας. Στόχος είναι να απλοποιήσουμε και να αποσυμφορήσουμε το οργανόγραμμά μας, σε όλα τα επίπεδα.
Την προηγούμενη εβδομάδα, το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας συνεδρίασε για το θέμα των ανανεώσεων των συμβολαίων των Γενικών Διευθυντών και των Βοηθών Γενικών Διευθυντών. Εκτιμούμε και τους ευχαριστούμε όλους, και ιδιαίτερα αυτούς που δεν θα συνεχίσουν στους ρόλους τους, καθώς συνέβαλαν στην επιτυχία της τράπεζάς μας και εργάσθηκαν σκληρά και απρόσκοπτα τόσα χρόνια για αυτήν.
Η βελτίωση της αποδοτικότητας του οργανογράμματος άρχισε από τη διοίκηση, και θα διαχυθεί σιγά σιγά σε όλα τα στρώματα.
Η εθελούσια έξοδος που θα πραγματοποιηθεί ώστε να εκπληρώσουμε την δέσμευσή μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, θα γίνει με γνώμονα την ελαχιστοποίηση της διαταραχής των λειτουργιών μας και με απόλυτη εστίαση στους ανθρώπους μας και στη διαφύλαξη της κουλτούρας μας.
Το πλάνο της εθελούσιας βρίσκεται σε στάδιο μελέτης, καθώς θεωρούμε πολύ σημαντικό να γίνει προσεκτικά και με τρόπο που θα εξυπηρετεί όλους όσοι επιλέξουν να συμμετέχουν.
Θέλουμε επίσης να μειώσουμε την πολυπλοκότητα των διαδικασιών μας και να κεντροποιήσουμε περαιτέρω τις εργασίες μας, για να βελτιώσουμε την ευελιξία του λειτουργικού μας μοντέλου και να εξοικονομήσουμε λειτουργικά έξοδα.
Δεύτερον, η ποιότητα του χαρτοφυλακίου μας. Θέλουμε να ενδυναμώσουμε τις λειτουργίες χειρισμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων και να αναζητήσουμε ευκαιρίες για πιο ριζικές, μακροχρόνιες και αποτελεσματικές λύσεις.
Τρίτον, η αύξηση των εσόδων μας. Θέλουμε να βελτιώσουμε την απόδοση προμηθειών, να επεκτείνουμε τις σχέσεις μας με τους πελάτες μας, να προωθήσουμε τη χρήση των προϊόντων μας στους πελάτες μας που τα έχουν ανάγκη, «διαβάζοντάς» τους καλύτερα και όντας πιο ενεργοί στην προσέλκυσή τους.
Τέταρτον, η ψηφιακή αναβάθμιση της τράπεζάς μας. Θέλουμε να αναπτύξουμε στοχευμένες πρωτοβουλίες καλύτερης χρήσης και ανάλυσης των πληροφοριών μας, να ‘ψηφιοποιήσουμε’ βασικές διαδικασίες που επηρεάζουν την εμπειρία των πελατών μας».
Ο κ. Φραγκιαδάκης καταλήγει υπογραμμίζοντας πως «αποτελούμαστε από δύο διακριτά μέρη: το υγιές μας χαρτοφυλάκιο, από το οποίο θέλουμε να δημιουργήσουμε έσοδα, και το χαρτοφυλάκιό μας σε καθυστέρηση, το οποίο πρέπει να διαχειριστούμε προσεκτικά. Δύο διακριτά μέρη λοιπόν, αλλά αδιάσειστα, και εξίσου υπεύθυνα για την μελλοντική μας επιτυχία».
Όπως αναφέρει ο ίδιος, «το στοίχημα της υλοποίησης της στρατηγικής μας είναι μεγάλο. Και σίγουρα απαιτεί προσπάθεια και δουλειά. Σας καλώ να δουλέψουμε μαζί και να βοηθήσετε όλοι να το κερδίσουμε. Θα τα καταφέρουμε»α.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk