Οι βέλτιστες πρακτικές επιχειρήσεων και φορέων σε όλους τους επιμέρους τομείς του Travel, Hospitality & Leisure και πρωτοβουλίες οι οποίες ενισχύουν την καινοτομία και την ποιότητα του ελληνικού τουρισμού βραβεύθηκαν στην τελετή απονομής των Tourism Awards 2016, την Τετάρτη 6 Απριλίου.
Για τρίτη συνεχή χρονιά, πάνω από 650 στελέχη και προσωπικότητες του ελληνικού τουρισμού παρακολούθησαν τη βραδιά, ενώ περισσότεροι από 1.000 θεατές παρακολούθησαν την τελετή μέσω live streaming στην ιστοσελίδα των Tourism Awards.
Τα Tourism Awards 2016 διοργάνωσε η έκδοση Hotel & Restaurant της Boussias Communications, υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και του ΕΟΤ. Εφέτος, ο αριθμός των εταιρειών που υπέβαλαν υποψηφιότητα αυξήθηκε κατά 33%, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη σημασία και την αναγνώριση των βραβείων στον κλάδο.
Οι βραβεύσεις καλύπτουν από πρωτοβουλίες Στρατηγικής και Καινοτομίας, μέχρι Destination Management και από βέλτιστες πρακτικές σε επίπεδο Hotel Experience μέχρι έργα Αρχιτεκτονικής στον Τουρισμό. Μία από τις νέες διαγωνιστικές κατηγορίες που ξεχώρισε για τον αριθμό των υποψηφιοτήτων που προσέλκυσε είναι αυτή των Hotels & Resorts, στην οποία και διακρίθηκαν μικρές και μεγάλες μονάδες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Στο διαγωνιστικό κομμάτι, όλες οι υποψηφιότητες αξιολογήθηκαν από 27μελή ανεξάρτητη κριτική επιτροπή με πρόεδρο τον Νίκο Σκουλά. Ανάμεσά τους, πανεπιστημιακοί, subject-matter experts και επιφανείς προσωπικότητες με άποψη και εμπειρία στον τομέα της φιλοξενίας.
Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, για την προβολή της Ελλάδας μέσω της ταινίας «Ενας άλλος κόσμος», στον Στέφανο Μίλλερ για την συνεισφορά του στην ανάπτυξη του Αρχαιολογικού Τουρισμού, στον Γιώργο Πίττα, για τη συνεισφορά του στην Ελληνική Γαστρονομία και τον Τουρισμό, στη Σοφία Καλαντίδου και τον Nίκο Σαράντο για την προσφορά τους στη Γαστρονομία, και στους εθελοντές του προγράμματος This is My Athens του Δήμου Αθηναίων.
Τα βραβεία απένειμαν οι: Δημήτρης Τρυφωνόπουλος –Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Γιώργος Αμβράζης –Γενικός Διευθυντής ΣΕΤΕ, Ιωσήφ Πάρσαλης –Γενικός Διευθυντής Marketing Greece, Νίκος Καπετανάκης – CRO & Project Manager Globe One Digital, Αλέξανδρος Φάμελος, Presales Manager Samsung, Δήμητρα Χριστοδούλου –Διευθύντρια Μάρκετινγκ Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Google, Διονύσης Κολοκοτσάς –Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων Google, Ιωάννης Δημόπουλος – Διευθύνων Σύμβουλος Atnet-Εκδρομή, Δρ. Εύη Μπαραλού – MSc in Tourism Management Academic Director Alba, Τάσος Αργυρός –Sales Director HuffPost Greece, Ιωάννης Γιαννακάκης -Διευθύνων Σύμβουλος City Contact, Νίκος Σκουλάς –Πρώην Υπουργός Τουρισμού και Μάγια Τσόκλη –Δημοσιογράφος.
Τα βραβεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση (www.tourismawards.gr).