2ο Greek Tourism Workshop στο Ριάντ

Την περαιτέρω ανάπτυξη δικτύου συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και σαουδαραβικών τουριστικών επιχειρήσεων, καθώς και την ανάδειξη αμοιβαία επωφελών επιχειρηματικών ευκαιριών, είχε στόχο το 2ο Greek Tourism Workshop.

Την περαιτέρω ανάπτυξη δικτύου συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και σαουδαραβικών τουριστικών επιχειρήσεων, καθώς και την ανάδειξη αμοιβαία επωφελών επιχειρηματικών ευκαιριών, είχε στόχο το 2ο Greek Tourism Workshop.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου στο Ριάντ, υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και του Τουρισμού, το οποίο εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος. Οι εργασίες του workshop, πρωτοβουλία που ανέλαβαν από κοινού η Tourism Today και η Mideast Travel Worldwide, ολοκληρώθηκαν με τη συμμετοχή πλέον των 145 τουριστικών πρακτόρων.

«Στόχος του στρατηγικού μας πλάνου σε βάθος πενταετίας είναι να ανέλθει η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των πλέον δημοφιλών προορισμών του κόσμου, με στόχο την αύξηση του αριθμού επισκεπτών μεσοπρόθεσμα σε 30 εκατ. ανά έτος. Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων συστρατεύονται υπουργείο, ΕΟΤ, φορείς του κλάδου, περιφέρειες και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και ιδιωτικός τομέας σε μία ενιαία εθνική στρατηγική για την περαιτέρω διεύρυνση της τουριστικής περιόδου στη χώρας μας κατά τις τέσσερις εποχές του έτους», τόνισε ο ΓΓ του ΕΟΤ. Ο κ. Τρυφωνόπουλος αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της Ελλάδας ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού στη Μεσόγειο και στις επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα του τουρισμού, μιλώντας σε ακροατήριο με κυβερνητικά στελέχη, τουριστικούς πράκτορες και ταξιδιωτικούς οργανισμούς της χώρας και μέλη της ελληνικής πρεσβείας στο Ριάντ.
Από την πλευρά της η ιδιοκτήτρια και γενική διευθύντρια της Mideast Travel Worldwide κυρία Κατερίνα Μούσμπε σημείωσε ότι κατ΄ εκτίμησή της διπλασιάστηκαν οι Σαουδάραβες που επισκέφθηκαν πέρυσι την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι πρέπει να αυξηθούν οι δυνατότητες έκδοσης βίζας της ελληνικής πρεσβείας στη Σαουδική Αραβία.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk