Στον ορισμό του διοικητικού συμβουλίου του ΟΣΕ προχώρησε η κυβέρνηση, η οποία συγκρότησε παράλληλα επιτροπή για τον στρατηγικό σχεδιασμό του οργανισμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κοινή απόφαση του υπουργού Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, τοποθετούνται στη θέση του πρόεδρου του ΔΣ ο κ. Γεώργιος Αποστολόπουλος και στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο συγκοινωνιολόγος κ. Κώστας Πετράκης.
Επίσης, στο ΔΣ συμμετέχουν ως μέλη η πολιτεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά και νομικός κυρία Καίτη Κυλάκου, η ειδική συνεργάτιδα του γενικού γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Νίκου Ματζάκου, η νομικός κυρία Ιωάννα Τσιλιμίγκα, καθώς και οι κκ. Δημήτρης Κιούσης και Θεόδωρος Αγαπητός.
Παράλληλα, σύμφωνα με άλλη απόφαση του κ. Σπίρτζη, συγκροτείται στο υπουργείο Υποδομών «Επιτροπή για το Στρατηγικό Σχεδιασμό του ΟΣΕ», με πρόεδρο τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Πετράκη και μέλη τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, κ. Θανάση Βούρδα, τον διευθυντή στρατηγικού σχεδιασμού του ΟΣΕ κ. Γρηγόρη Σαμπατακάκη, τον σύμβουλο διοίκησης της ΕΡΓΟΣΕ κ. Ησαΐα Λίντα, τον διευθυντή έργων της ΕΡΓΟΣΕ κ. Θανάση Καπέκη, το στέλεχος της διαχειριστικής αρχής του επιχειρησιακού προγράμματος Υποδομών, Μεταφορών & Περιβάλλοντος κυρία Μαρία Οικονόμου και τη συνεργάτιδα της υφυπουργού Υποδομών κυρίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη, κυρία Θεοδώρα Ρίσκα.
Συντονιστής της επιτροπής θα είναι ο κ. Πετράκης με αναπληρωτή τον κ. Βούρδα και γραμματέα τον συνεργάτη του υπουργού Υποδομών κ. Θανάση Δέτση.
Σύμφωνα με την απόφαση, έργο της Επιτροπής είναι η μελέτη και η εκπόνηση κειμένου στο οποίο θα αποτυπώνεται ο στρατηγικός σχεδιασμός του Ομίλου ΟΣΕ για τα έτη 2016-20.