Ημερίδα με τίτλο «Repurpose, Experience, Taste and Rethink Culture» για τη δυνατότητα εντοπισμού του πολιτιστικού περιεχομένου και της ανταλλαγής γνώσεων, με έμφαση στην δημιουργική επαναχρησιμοποίηση και στον πληθοπορισμό της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, διοργανώνει το εργαστήριο ευφυών συστημάτων, περιεχομένου και αλληλεπίδρασης της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου 2016 στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS.

Η ημερίδα συγκεντρώνει ομιλητές από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, το Europeana Fashion International Association, την Post Scriptum, για να παρουσιάσουν και να συζητήσουν τις επιπτώσεις του ψηφιακού περιεχομένου στη βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Θα αναδείξει τις αυξανόμενες προσπάθειες διαμοιρασμού του πλούτου των πολιτιστικών πόρων, την έρευνα και τη γνώση που υπάρχουν σε ιδρυματικά αποθετήρια, προκειμένου να προωθήσει τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στον τομέα της έρευνας και να οδηγήσει σε πιο πλούσιες ερμηνείες του παρελθόντος που βελτιώνουν την κατανόηση της εθνικής και ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Μέσα από την εξερεύνηση τριών θεματικών πεδίων – Ήχος και Εικόνα, Τρόφιμα και Ποτά, και Μουσεία και Τέχνη – και με χρήση της νεοσύστατης συνεργατικής πλατφόρμας WITH, η εκδήλωση έχει ως στόχο να συνθέσει τις θεμελιακές τάσεις και να τονίσει τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις για τη βελτίωση της πρόσβασης και τη δημιουργία καινοτόμων εμπειριών των χρηστών σε σχέση με την ψηφιακή πολιτιστική κληρονομιά. Παράλληλα, θα διερευνηθούν παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών, καινοτόμες πλατφόρμες και εργαλεία με στόχο τη διασύνδεση της έρευνας και της δημιουργικότητας με τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις.

Για την παρακολούθηση της ημερίδας είναι απαραίτητη η έγκαιρη εγγραφή λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο:

https://www.eventbrite.com/e/repurpose-experience-taste-and-rethink-culture-tickets-21378529758

ή μέσω του διαδικτυακού τόπου της ημερίδας:

http://mint-events.image.ntua.gr/

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ημερίδας ή επικοινωνήστε με:

Νατάσα Σοφού: natasa@image.ntua.gr

Κατερίνα Κομνηνού: kkomninou@image.ntua.gr